4 Maarten Vandevoordt ging in de fout bij zijn debuut in de Champions League.
Photo News Maarten Vandevoordt ging in de fout bij zijn debuut in de Champions League.

Blunder Vandevoordt gaat Europa rond: “Recordmatch werd een fiasco, poging om indruk te maken werd een kostelijke fout”

Maarten Vandevoordt zal zich z’n Europees debuut nog lang heugen. De 17-jarige doelman van Racing Genk ging tegen Napoli pijnlijk in de fout in de openingsminuten en dat is ook de buitenlands pers niet ontgaan. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongste doelman ooit in de Champions League met z’n 17 jaar en 287 dagen. Het moest gisteren een avond om te genieten worden voor Maarten Vandevoordt. De Racing Genk-doelman kreeg na sterke prestaties in de beker tegen Antwerp en de competitie tegen Cercle Brugge z’n kans in de Champions League van coach Hannes Wolf. 

Als recordman waren er natuurlijk extra ogen op onze landgenoot gericht. En die zagen allemaal hoe Vandevoordt in de derde minuut een weinig benijdbare terugspeelbal kreeg van Lucumi. De Genk-goalie had geen tijd om het leer weg te werken en koos voor een kapbeweging. Die actie mislukte en zo kon Arek Milik de makkelijkste goal uit z’n carrière scoren. 

Vandevoordts ploegmaats namen de verantwoordelijkheid voor de blunder van hun doelman deels over. Zo liet Casper De Norre zich na de wedstrijd ontvallen dat ze hun teamgenoot “in de shit hadden gestoken”. Ook coach Wolf nam zijn jonge doelman niets kwalijk. Zelf reageren deed de 17-jarige keeper niet, hij werd afgeschermd door de Genkse persdienst. Ondertussen logen de koppen en titels er bij tal van Europese kranten en sites niet om. 

(lees het persoverzicht onder de foto)

4 Maarten Vandevoordt.
Photo News Maarten Vandevoordt.

Marca: “Een debuut om te vergeten”

“De avond tussen Genk en Napoli begon met een record”, verhaalt het Spaanse Marca. “Maarten Vandevoordt nam met zijn 17 jaar en 287 dagen het record van jongste doelman ooit in de Champions League over van zijn landgenoot Mile Svilar. Veel goeds bracht het Vandevoordt niet. Hij ging ernstig in de fout en dat leidde na drie minuten tot de eerste goal van Arek Milik. Een debuut om te vergeten.”

Bild: “Recordmatch Vandevoordt werd een fiasco”

Ook in Duitsland hadden ze het over een debuut in mineur. Bild: “Na drie minuten zag de avond er al benard uit voor Vandevoordt. De tiener blunderde op een terugspeelbal. Mertens zette druk, Vandevoordt verloor de bal en Milik scoorde. Het werd in de 36ste minuut nog erger. Toen stormde de baby-doelman op een hoge bal in zijn zestien naar Calléjon. Vandevoordt kwam te laat: penalty en gele kaart. Het kan als troost misschien tellen dat Genk al uitgeschakeld was in deze CL-campagne. De recordmatch van Vandevoordt werd in elk geval een fiasco.” 

4
BELGA

TuttoMercatoWeb: “Hij betaalde de prijs voor match die te groot was voor hem”

In Italië vooral aandacht voor het ontslag van Napoli-coach Ancelotti. Toch ontsnapte de blunder van de Vandevoordt ook daar niet aan de persbelangstelling. “Vandevoordt is nog jong en heeft talent, maar hij betaalde meteen de prijs voor een wedstrijd die eigenlijk te groot was voor hem. Zijn dure fout liet Milik toe om één van de makkelijkste goals uit zijn carrière te maken’, schreef TuttoMercatoWeb over de blunder van de Genk-keeper. “Het werd na enkele minuten heel makkelijk toen ‘baby-doelman’ Vandevoordt in de kleine rechthoek begon te dribbelen’, klonk het dan weer in het Italiaanse Corriere dello Sport. 

Daily Mail: “Poging om indruk te maken werd een kostelijke fout”

The Daily Mail hield het op een gruwelijke fout van Vandevoordt. “Het had een historische avond moeten worden voor Maarten Vandevoordt. Hij kwam in dezelfde rij als Iker Casillas, David De Gea en Petr Cech, maar zijn Champions League-debuut ging al na drie minuten in rook op nadat een mislukte Cruijff-beweging verkeerd ging. Zijn poging om meteen indruk te maken werd een kostelijke fout en zal om de verkeerde redenen onthouden worden.”

De Telegraaf: “Jongste goalie ooit gruwelijk in de fout”

Tot slot nog de koppen in Nederland. “Jongste goalie in Champions League gaat gruwelijk in de fout”, titelden de Nederlandse collega’s van ‘De Telegraaf’. Bij het AD hield men het op de droge feiten:“Met zijn 17 jaar, 9 maanden en 10 dagen werd Vandevoordt de jongste keeper ooit in de Champions League, maar het werd voor de jonge Belg een debuut om snel te vergeten.”

4
Photo News

67 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Bevers

    De Ligt doet niets anders dan fouten maken en wint golden boy award van het jaar ...

  • jerome moons

    Ik vind dat hij het niet slecht gedaan heeft wolf moet zijn verdediger aan pakken vooruit voetballen en als ze dat niet kunnen tijd voor te gaan dewaast had het wel door daarna

Lees meer