Chelsea tankt vertrouwen tegen zwakke broertje Maccabi

Chelsea heeft zich op het Europese toneel herpakt na de zwakke start in de Premier League. Nadat de Blues hun laatste drie openingswedstrijden in de Champions League niet konden winnen, zetten ze vanavond zonder al te veel moeite Maccabi opzij. Rode Duivel Eden Hazard speelde een bleke eerste helft en hij trapte al vroeg een penalty huizenhoog over. Na de pauze herpakte hij zich enigszins, maar de grote vorm heeft hij nog niet te pakken. In de andere partij in groep G speelden Kiev en Porto 2-2 gelijk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de competitie liep het nog niet van een leien dakje voor Chelsea (de Blues sprokkelden vier punten uit vijf wedstrijden), maar op het Europese toneel hebben de troepen van Mourinho veel twijfels weggespeeld. Chelsea, waar Ramires, Costa en Matic op de bank startten, begon met veel enthousiasme aan de partij. Na amper vier minuten spelen schoffelde de jonge doelman Rajkovic Willian onderuit in de zestien. Eden Hazard en strafschoppen, dat is als twee handen op één buik. Maar deze keer liet zijn traptechniek hem in de steek. De Rode Duivel trapte de bal huizenhoog over - de ballenjongens zijn nog steeds op zoek naar het leer. In de eerste helft viel Hazard op door slechte passes en vooral enkele mislukte acties, maar na de pauze zagen we bij momenten opnieuw flitsen van zijn grote klasse.

Oscar is wel koelbloedig
Na de gemiste strafschop van onze landgenoot viel het even stil bij de Blues. Tot Willian een vrije trap richting de tweede paal krulde. Doelman Rajkovic was niet bij de pinken en de bal verdween in de verste hoek: 1-0. Chelsea controleerde en klom net voor de pauze op 2-0. Ben Haim I haalde de ingevallen Costa neer en scheidsrechter Felix Zwayer wees voor de tweede maal naar de stip. Oscar bleef wel koelbloedig en zette Chelsea op rozen. En de bezoekers? Eén keer toonden ze zich gevaarlijk, toen Zahavi een gemeten voorzet van Mitrovic over doel kopte.

8 Mourinho kan opgelucht ademhalen na de 4-0 zege.
EPA Mourinho kan opgelucht ademhalen na de 4-0 zege.
8
EPA
8 Costa scoorde na de pauze een fantastische goal.
GETTY Costa scoorde na de pauze een fantastische goal.
8 Doelman Rajkovic beleefde geen leuke avond.
AFP Doelman Rajkovic beleefde geen leuke avond.

Na de pauze spartelde Maccabi nog even tegen en Rikan was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn volley zoefde net naast. Dan toonde Chelsea zich een pak efficiënter: Costa nam een pass van Oscar meteen op de binnenkant van de rechtervoet en de bal verdween heerlijk in de winkelhaak. De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Na een vlijmscherpe tegenaanval tikte Fabregas de bal voor de vierde keer voorbij doelman Rajkovic. Aan de overzijde miste Igiebor nog een unieke kans op de eerredder, maar de zege van Chelsea kwam op geen enkel moment in gevaar. Daarvoor was Maccabi enkele maatjes te klein.

In een reactie na de partij vertelde Mourinho dat het aan Hazard is om te beslissen of hij de volgende elfmeter voor zijn rekening neemt. De trainer van Chelsea heeft er geen probleem mee als een speler een penalty mist.

8
PHOTO_NEWS
8
EPA
8
PHOTO_NEWS
8
GETTY

Lees meer