5
AFP

Cijfers liegen niet: Witsel was cruciaal voor Dortmund tegen Monaco

Cijfers liegen niet. Axel Witsel was gisteren cruciaal voor Dortmund in de zege tegen Monaco. "Om de drie dagen een topmatch: dat heb ik gemist", glunderde hij achteraf.

70 passes: 94,6% succesvol. Negen duels: allemaal gewonnen. Twee geprobeerde dribbels: beide geslaagd. Het is geen toeval dat er week na week meer shirts met rugnummer 28 te bewonderen zijn op de tribunes van het Westfalenstadion. Axel Witsel laat steeds nadrukkelijker zijn stempel achter op Dortmund.

5
AFP

Als metronoom in de passing, cruciale buffer voor de defensie én onderdeel van de pressingmachine van Dortmund. Door vroeg in de tweede helft goed druk te zetten op Abdou Diallo lag de Rode Duivel aan de basis van de openingstreffer. "Dankzij die druk speelden we zo'n goede tweede helft", analyseerde de middenvelder achteraf. "Fysiek staan we allemaal sterk. Zelf voel ik me steeds beter worden. Om de drie dagen een topmatch spelen: dat heb ik gemist. (lacht) Het was trouwens wel speciaal om tegen Youri (Tielemans, red.) en Nacer (Chadli, red.) te spelen. Normaal staan ze aan mijn kant. Nu was het ieder voor zich."

'Das Leben ist schön' voor Witsel in Dortmund. Met de Borussen zowaar aan kop in de Bundesliga en met 6 op 6 op weg op schema voor de achtste finales van de Champions League. "Het loopt inderdaad goed", grijnst Witsel. "De automatismen groeien week na week. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken." 

5
AFP
5
AFP
5
EPA

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Couckuyt

    In de Duitse pers zijn ze anders veel minder positief. Bij de laatste thuiswedstrijd is hij 3 maal uitgefloten omdat hij een mogelijke pass in de diepte niet gaf en daardoor mogelijke kansen om zeep hielp. Wel sterk in de verdedeging! Bij bijna elke wedstrijd krijgt hij 5 op 10 als beoordeling! Zijn medespeelers krijgen bijna allemaal betere punten!

  • Kurt Lambrecht

    Witsel trapt nooit de moeilijke bal vooruit. Altijd lateraal en achteruit. Als je er op let wordt je zenuwachtig. Top van de wereld? Laat mij niet lachen en dat verdient zoveel geld voor dat spel? Daar koop ik 2 hele goeie voor in de plaats

Lees meer