13
Photo News
RMA
RMA
1
2
MCI
MCI

De ‘Koninklijke’ knielt voor keizer De Bruyne: Rode Duivel duwt Real diep in de miserie met goal en assist

Bernabéu het zwijgen opgelegd. Kevin De Bruyne zette een scheve situatie eigenhandig recht tegen Real Madrid. Een assist én de winninggoal in de 1-2-zege. Manchester City neemt een stevige optie op de kwartfinales.

Guardiola verraste. Kevin De Bruyne - hij moest dé ster van de avond worden - was aanvoerder bij de Citizens. Hij was zonder twijfel een van de uitblinkers op het veld. Oók in een afwachtende beginfase. Man City en Real Madrid tastten mekaar af en namen weinig risico. Waiting game. Een handvol doelkansen aan beide zijden, meer kregen we niet te zien. Dirigent De Bruyne stuurde Jesus diep. De Braziliaan knalde vanuit een scherpe hoek, Courtois pakte uit met een uitstekende redding. Aan de overkant miste Vinicius dan weer onbegrijpelijk in de rebound. Nog in de eerste helft kwam Courtois twijfelend tussen op een hoekschop van De Bruyne. De doelman van de Rode Duivels duwde de bal richting Jesus, die in één tijd op het steunbeen van Ramos knalde - Real ontsnapte aan een owngoal. Ruststand: 0-0.

13
AP

De tweede helft begon veelbelovend én bracht ook meer spektakel. Op het uur brak de vaak bekritiseerde Isco de ban voor Real. Na balverlies van Otamendi kon Vinicius met de bal aan de haal. Hij legde breed tot bij Isco en de Spanjaard werkte feilloos af: 1-0. Feest in Bernabéu. De Bruyne wist wat hem te doen stond: scoren of laten scoren. En dat deed hij ook. Hij dook de zestien in, bleef aan de bal en leverde een gemeten voorzet af. Perfect op maat van de trefzekere Jesus: 1-1.

13
Photo News

Vijf minuten later ontpopte De Bruyne zich helemaal tot de held van City. Carvajal maakte een penaltyfout op Sterling. Aanvoerder De Bruyne eiste de bal op... en schoot zonder aarzelen voorbij Courtois. Balen voor Real, dat ook nog kapitein Sergio Ramos rood zag pakken nadat hij als laatste man Jesus neerhaalde - rode kaart nummer 26 uit zijn carrière. ‘t Was een voetnoot in de grote Kevin De Bruyne-show.

Bondscoach Roberto Martínez was in Bernabéu als jurylid om de MVP - de man van de match - te kiezen. Twee keer raden wie hij zal gekozen hebben.

Onder de foto’s kunt u de wedstrijd fase per fase herbeleven

13
REUTERS
13
Photo News
13
REUTERS
13
REUTERS
13
Photo News
13
AP
13
REUTERS
13
AP
13
Getty Images
13
AP

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rick Daelemans

    Beste middenvelder dat er rondloopt, hopelijk blijft hij vrij van blessures dan maakt hij kans op de gouden bal.

  • vangeel guido

    Gelukkig zijn er geen blessures voor de belgen.

Lees meer