4 Matthijs De Ligt.
ANP Matthijs De Ligt.

De Ligt na nieuw exploot van Ajax: “Ongelofelijk hoe we dit weer flikken”

Amper 19, een toptransfer in het verschiet én matchwinnaar bij Ajax. Matthijs De Ligt genoot zichtbaar van een nieuwe Amsterdamse stunt in de Champions League. “Ongelofelijk hoe we het weer flikken. Uiteindelijk creëerden we zelfs heel wat kansen hé. In eerste instantie maken we die niet af, maar uiteindelijk doen we het toch. Dan word je helemaal gek.” Onverwacht? “Neen, we weten wat we kunnen. Iedereen weet dat stilaan. We kunnen het teams als Juventus heel moeilijk maken.” 

Ajax was wel even onder indruk van de omstandigheden. “Maar dat is logisch”, stelt De Ligt. “Heb je de ambiance in het stadion gehoord? Dat maakt het in het begin even lastig. Maar nadien deden we het heel goed. Het is prachtig, maar ook bizar dat we in de halve finales van de Champions League staan. Ik heb er geen woorden voor. De spelers zijn trots, de fans zijn trots, de hele stad is trots. Of we de Champions League kunnen winnen? We hebben Real en Juve geklopt - twee eerdere winnaars.” 

4
AFP

Coach Ten Hag ziet Ajax steeds weer groeien: “We weten telkens onze grenzen te verleggen”

Ajax won zo van Benfica, speelde twee keer gelijk tegen Bayern München en schakelde na Real Madrid ook Juventus uit in de knock-outfase van de Champions League. “Dat is reuze knap”, zei trainer Erik ten Hag in Turijn na de zoveelste stunt van zijn ploeg (1-2). “De tegenstanders zijn allemaal onvergelijkbaar, maar tegen al die verschillende speelstijlen kunnen wij steeds goed uit de voeten. Iedere keer weten we weer grenzen te verleggen. Deze ploeg groeit, iedere wedstrijd weer.”

“Ik ben geweldig trots op dit team en de staf. En dan vergeet ik nog heel veel mensen. We hebben dit samen gerealiseerd”, zei Ten Hag. “In het begin was het een vechtwedstrijd. Juventus zette heel opportunistisch druk, daar konden we heel moeilijk onderuit komen. Maar organisatorisch stonden we goed, we lieten bijna niets toe.” 

4
Photo News
4
Photo News

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Van nuffelen

    Inderdaad Rudolf, straks zal Barcelona weer de helft van deze ploeg opkopen, doodjammer.

  • eric debanne

    Prachtig prestatie van Ajax ... Cruyff zou fier zijn op deze ploeg ! Succes verder voor hen ...

Lees meer