10
EPA

Een terugblik: Barcelona realiseerde exact 2 jaar geleden de strafste ‘remontada’ uit de voetbalgeschiedenis

8 maart 2017, omstreeks 22.35 uur. De voetbalwereld is in shock. Net daarvoor werkte Sergi Roberto in de 95ste minuut de 6-1 in doel tegen PSG. Lionel Messi en co mochten in extremis naar de kwartfinales van de Champions League, de Parijzenaren dropen ondanks 4-0-winst in de heenmatch verbouwereerd af.

Europese comeback zijn momenteel in de mode. Ajax en Manchester United stuntten deze week tegen respectievelijk Real Madrid en PSG. Maar exact twee jaar geleden viel er nog een straffere ‘remontada’ te bewonderen. Zeven onwaarschijnlijke slotminuten brachten Barcelona die dag van de hel naar de hemel.

Valentijnsdag 2017. PSG stuurt Barcelona met 4-0 wandelen. De terugwedstrijd in de achtste finale van het kampioenenbal lijkt compleet overbodig. Maar enkele weken later stond na amper drie minuten voetballen de 1-0 op het bord. Luis Suárez scoorde in Camp Nou, plots ontstond er twijfel bij de Parijzenaren.

10
AFP

En toen Layvin Kurzawa net voor rust een knullige owngoal maakte (2-0), groeide het geloof hélemaal bij de Blaugrana. Na de koffie beging Thomas Meunier een penaltyfout op Neymar. Messi bleef vervolgens ijzig kalm en ramde de 3-0 in doel. Maar op het uur werd Camp Nou ineens muisstil, aangezien Edinson Cavani raak trof aan de overkant (3-1). Barcelona moest prompt opnieuw drie keer scoren.

88ste minuut, nog altijd 3-1. Mission impossible. De Catalanen kregen op dat moment een interessante vrijschop, enkele tellen later krulde Neymar het leer tegen de touwen (4-1). Knappe goal. Een beleefdheidsapplausje. Niets aan de hand voor PSG. Een doelpunt voor de statistieken, zo werd gedacht.

10
AFP

Maar wat werd het schrikken toen Suárez in de blessuretijd een goedkope strafschop versierde. Neymar stuurde nadien Kevin Trapp de verkeerde kant uit (5-1). ‘Het zal toch niet?’ Jawel. Neymar lepelde in de slotseconden het leer over de verdediging, de ingevallen Sergi Roberto prikte de 6-1-eindstand tegen de touwen. Wow. Commentator Peter Vandenbempt wist met zijn uitzinnigheid geen blijf. 

Nog meegeven: Barcelona werd meteen de eerste club in de voetbalgeschiedenis die zich voor de volgende ronde van de Champions League plaatste, nadat het heenwedstrijd met 4-0 had verloren. De strafste ‘remontada’ aller tijden. 

10
Getty Images
10
Getty Images
10
AFP
10
Getty Images
10
AFP
10
Getty Images
10
AP

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Verschaeren

    Den arbiter mag dan ook voor de rest van zijn leven gratis Paella eten in alle Spaanse restaurants ! .

  • Jozef Peeters

    Barca heeft die match wel meer kado's van de scheids gekregen, net zoals Man. U dat deze week schandalig genoeg kreeg. Ieder seizoen zie je van die zware blunders tvv grote ploegen. (zie afgekeurde Ajax goal thuis tegen Real)

Lees meer