3
GETTY

Emotionele Suárez: "Mijn familie heeft geleden"

FC Barcelona heeft vandaag in Berlijn een stukje voetbalgeschiedenis geschreven. Het won de finale van de Champions League (met 3-1 van Juventus) en pakte zo de treble, na eerdere winst in de Primera Division en de Copa del Rey. Het is (na 2009) al de tweede treble in de clubgeschiedenis, geen enkele andere Europese club doet beter. "Ik had nooit gedacht dat we de treble zouden winnen", klonk het bij Barcelona-coach Luis Enrique na afloop van de partij. "Deze spelers hebben gewoon getoond dat ze het winnen echt niet beu worden."

Luis Enrique was een gelukkig man. "Een finale is altijd spannend. De ploeg heeft het schitterend gedaan en heeft gespeeld zoals we dat verwachtten. Zoiets wordt ook beloond. Na al die wedstrijden wil ik gewoon iedereen bedanken die zijn vertrouwen in mij gesteld heeft", stelde hij.

"Hier zijn geen woorden voor", oordeelde invaller Xavi, die zijn allerlaatste wedstrijd voor Barcelona speelde. "Ik kan echt niet meer vragen. Op zo'n manier kunnen vertrekken, is gewoonweg perfect", klonk het bij het clubicoon, dat naar het Qatarese Al-Sadd verkast. Ploegmaat Andres Iniesta, die door Xavi na 78 minuten vervangen werd, vond het tekenend dat net Xavi de Beker met de Grote Oren in de lucht mocht steken. "Het was aan Xavi om de beker omhoog te steken. Het was voor hem een ideaal einde van een legendarische carrière."

De Uruguayaan Luis Suarez, in het Olympisch Stadion goed voor de tweede treffer van de Catalanen, wist met zijn vreugde geen blijf. "Ongelooflijk, een droom die uitkomt", stelde hij. "Mijn familie heeft echt geleden dit seizoen, zo zwaar was het", zei de spits, die het begin van het seizoen miste door een schorsing. "Ik ben hen en mijn collega's zeer dankbaar voor alle steun."

3
EPA
3
ANP

Lees meer