2 Felice Mazzu.
rv Felice Mazzu.

Genk-coach Mazzu: “Onmogelijk om punten te pakken in de Champions League als je zo verdedigt”

Racing Genk verloor op de eerste speeldag in groep E van de Champions League met zware 6-2-cijfers bij Red Bull Salzburg. Halverwege stonden de onmondige Limburgers al 5-1 achter. “We zijn zeer ontgoocheld”, zuchtte coach Felice Mazzu. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik vind de woorden niet om onze eerste helft te beschrijven. De manier waarop Salzburg speelde en scoorde, hadden we voorbereid”, klonk het bij Mazzu. “We maakten voor rust veel te veel fouten, een ander resultaat zat er niet in.”

“Het is niet voor het eerst dat onze eerste helft niet goed is. Na 25 minuten hadden we wel een beter moment, maar na de 2-0 lag er nog meer ruimte. We hadden er nochtans op gewerkt, maar de spelers deden het tegenovergestelde”, vervolgde de Genk-coach.

“Het is onmogelijk om punten te pakken in de Champions League als je verdedigt zoals in de eerste helft. Dat we binnenkort tegen Liverpool en Napoli spelen? Daar moeten we nu nog niet aan denken. We moeten eerst oplossingen vinden voor deze problemen.”

“En of dit niveau in de Champions League te hoog gegrepen is voor ons? Neen, dat denk ik niet. Als we op defensief vlak niet zoveel fouten hadden gemaakt, dan zouden we langer in de wedstrijd zijn gebleven.”

2
BELGA

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • zulma waters

    Ik hoop dat alle Belgische ploegen deze match gezien hebben dat ze weten hoe ze moeten voetballen, aanvallend, snel, blijven lopen, mooi combinerend dat is wat anders dat het slappe, trage spel dat ze hier brengen.

  • rik cappelle

    Heel juist gesteld Jan Dewolf. Iedereen denkt waarschijnlijk dat ik geen respect heb voor hetgeen Kompany probeert bij zijn ploegske maar het is juist andersom maar of het perspect biedt.....Vele ploegen investeren in onze kompetitie vele miljoenen euro's in de jeugdwerking maar wanneer er ook maar ene boven de grasspieten uitstijgt wordt hij door de één of andere zeer bemiddelde ploeg weggekaapt. Dus return zero. Ajax kan het zich financieel veroorloven de jongeren nog een paar jaar te houden.

Lees meer