3 Genkse fans aangevallen in Napels.
Photo News Genkse fans aangevallen in Napels.

Genkse fans aangevallen met bijlen en hamers

Voor een deel van de 1.200 Genkse fans werd het uitje naar Napels er één om snel te vergeten. Door de verkeerschaos in de stad en het tekort aan bussen om alle fans naar het stadion te voeren legde een deel van hen de weg te voet af, een tocht meer dan zes kilometer. Vele fans arriveerden daardoor te laat in het stadion. Op de koop toe geraakten 150 supporters het Napolitaanse stadion zelfs niet in. 

Onderweg werden de Genkse fans belaagd door fans van Napoli. De weinige bussen die er waren werden dan weer te lijf gegaan met hamers en bijlen. Er sneuvelden een aantal ruiten en een aantal Genkse fans raakten licht gewond. Bij Genk verwijten ze de politie van Napels een gebrekkige organisatie.

3 Genkse fans aangevallen in Napels.
Photo News Genkse fans aangevallen in Napels.
3 Genkse fans aangevallen in Napels.
BELGA Genkse fans aangevallen in Napels.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jonathan Van Nylen

    @Frans De Rouck Genk heeft altijd een slecht seizoen nadat het kampioen wordt omdat de ervaren spelers die gewoon waren aan de speelstijl en aan elkaar vertrekken. Dan koopt Genk nieuwe talenten ipv ervaren spelers en leidt deze op, in tegenstelling tot bijna elke andere ploeg in de pro league. Dat is de reden waarom het niet draait. En mazzu is een trainer die niet past in de filosofie van Genk. Het voetbal was niet aantrekkelijk en de resultaten bleven ook uit. Redeneer een beetje redelijk.

  • adrian Kowalczykiewicz

    Frans, DeCondé is precies jouw vriendje niet...

Lees meer