6 Erling Haaland.
AFP Erling Haaland.

Haaland (19 jaar en 58 dagen) scoort drie keer in één helft bij zijn CL-debuut. Hoe straf is dat?

Pijnlijke avond voor Racing Genk in Salzburg. De hoofdverantwoordelijke daarvoor was Erling Haaland, die met drie goals een groot aandeel had in de - voor Genk - dramatische 6-2-ruststand. Enkele opvallende cijfers en weetjes

Lees HIER het verslag van de match!

• Erling Haaland is, over alle Europese competities gezien, met zijn 19 jaar en 58 dagen de jongste speler ooit die een hattrick maakt in de eerste helft. Hij is ook de eerste speler die op zijn debuut in de Champions League een hattrick kan scoren in de eerste helft. Haaland is wel niet de jongste speler ooit die een hattrick scoort in de belangrijkste Europese bekercompetitie. Wayne Rooney scoorde op 28 september 2004 drie keer tegen Fenerbahce toen hij amper 18 jaar en 340 dagen oud was.

6
AFP

• De enige speler die meer dan drie keer kon scoren bij zijn Champions League-debuut is Marco van Basten. De Nederlander scoorde op 25 november 1992 vier keer in zijn eerste CL-duel, tegen IFK Göteborg.

• Red Bull Salzburg is de zevende ploeg die vijf keer tot scoren komt in de eerste helft van een Champions League-wedstrijd. Geen enkele club uit Oostenrijk slaagde daar ooit in.

6 Ook Hwang pikte zijn doelpuntje mee.
BELGA Ook Hwang pikte zijn doelpuntje mee.

• Haaland is de achtste speler die een hattrick scoort bij zijn CL-debuut. De vorige speler die daarin slaagde, was  Yacine Brahimi (FC Porto) op 17 september 2014.

6 Yacine Brahimi.
EPA Yacine Brahimi.

• Jhon Lucumi was een van de Genkse doelpuntenmakers. De verdediger werd daarmee de eerste Colombiaan die kon scoren bij zijn Champions League-debuut sinds Faustino Asprilla op 17 september 1997. Aprilla scoorde toen drie keer voor Newcastle in de 3-2-thuiszege tegen FC Barcelona.

6 Jhon Lucumi.
AP Jhon Lucumi.

• Aly Samatta scoorde na rust de 5-2. De spits van KRC Genk werd zo de eerste Tanzaniaan die kon scoren op het kampioenenbal. Tanzania is het 29ste Afrikaanse land dat een doelpuntenmaker heeft in de Champions League. Geen enkel Afrikaans land heeft er momenteel meer dan Ivoorkust: 119 doelpunten.

6
REUTERS

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Ben zeer benieuwd hoe Haaland zich verder ontwikkeld. Hij is groot, sterk en zeer doelgericht, en nog heel jong. UEFA Champions League is pas begonnen, straks gaan wij zien wat Haaland ons nog te bieden heeft.

  • Brent Van Tongerloo

    Anderlecht kan dit soort spitsen niet meer betalen. Hun tijd is voorbij...

Lees meer