Iconen van het voetbal. “Het leek alsof het stadion ging ontploffen”: waarom Piqué z’n CL-debuut niet snel zal vergeten

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hij is nog altijd maar 33, maar Gerard Piqué heeft al een duizelingwekkend palmares bij elkaar gevoetbald. De Spaanse centrale verdediger van FC Barcelona won al vier keer de Champions League én hij maakt deel uit van het clubje van spelers dat meer dan honderd keer in actie kwam op het kampioenenbal.  “Honderd matchen? Dat aantal stemt me een beetje droevig, want dat betekent dat ik oud word”, aldus Piqué. “Om aan dat aantal matchen te komen in de Champions League, heb je minstens tien of elf jaar nodig bij een grote ploeg. Natuurlijk maakt het me ook wel blij. Want het toont dat ik tot nu toe al een heel bijzondere carrière heb gehad.”

Piqué debuteerde in de Champions League in het shirt van Manchester United. Met de Engelse grootmacht ging hij toen met 3-0 onderuit op het veld van Fenerbahçe. “Ik zal me die fans altijd blijven herinneren”, zegt Piqué. “Ik was zeventien, het leek alsof het stadion ging ontploffen. We hadden ons al geplaatst voor de volgende ronde. Ik kreeg toen de kans om te debuteren en dat zal ik nooit vergeten. Het is nu vijftien jaar geleden, maar het blijft een onvergetelijke ervaring.”

Piqué debuteerde in de Champions League op het veld van Fenerbahce.
Manchester United Piqué debuteerde in de Champions League op het veld van Fenerbahce.

‘Club van 100’

Piqué behoort tot een elitekransje van 46 spelers die minstens honderd keer in actie kwamen in de Champions League. Daarom zocht de UEFA hem op voor een uitgebreid gesprek (zie video boven). Eerder was het ook al de beurt aan Gianluigi BuffonAndriy Shevchenko  en Paulo Maldini. Morgen sluit Iker Casillas het rijtje.

Lees ook:

Iconen van het voetbal. Zo keek Buffon als jongeling op naar doelman uit... Kameroen: “Ik vond het gewéldig wat hij deed”

Iconen van het voetbal. De dag waarop een 21-jarige Shevchenko z’n visitekaartje afgaf, in de vorm van een hattrick tegen Barça: “Overgetelijk”

Iconen van het voetbal. De gewonnen CL-finale die Maldini zich amper herinnert: “Ik moest vragen of we gewonnen of verloren hadden”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer