Italiaanse media slijpen de messen: “Niemand komt aan de troon van Ronaldo”

De Italiaanse media focussen in de aanloop naar Juventus - Ajax vooral op Ronaldo, die de Italianen naar de volgende ronde moet schieten.

La Gazetto dello Sport pakt flink uit op de cover. Cristiano Ronaldo, ‘koning van de Champions League’, is gehuld in een harnas van Juventus, zittend op ‘zijn’ troon. “Mijn troon, raak die niet aan”, kopt de krant. Met de troon wordt verwezen naar de Iron Throne uit de immens populaire serie Game of Thrones, die deze week aan zijn achtste en tevens laatste seizoen begon. Ook bij Tuttosport en Corriere dello Sport siert Ronaldo de cover. Laatstgenoemde krant verwijst naar de comeback van Juventus tegen Atletico Madrid (3-0 winst na 2-0 nederlaag in Spanje), waar hij een hattrick scoorde en na afloop een cojones-gebaar maakte (hij greep naar zijn edele delen). “Juventus heeft nog een avond van Ronaldo’s huevos nodig”, kopt de krant. 

Cristiano hoort de roep van zijn beker

Tuttosport

La Gazetto dello Sport zoekt de symboliek in het befaamde rugnummer van Ronaldo. “CR7, de koning van vijf Champions Leagues en vijf Gouden Ballen, vecht vandaag voor een nieuw leger: Juventus. Zeven is zijn rugnummer, zeven koninkrijken vechten voor de Iron Throne, zeven finales zijn verloren door de Oude Dame’”

“Cristiano hoort de roep van zijn beker”, zo schrijft Tuttosport. Ze verwijzen naar zijn transformatie als de druk toeneemt. Van de 125 doelpunten in de Champions League scoorde hij er 64 na de groepsfase. La Corriere dello Sport  verwijst ook naar zijn statistieken, maar dan op een ander manier. Die zijn in het stadion van Juventus zijn namelijk uitstekend. In de negentien optredens - eerst voor Real Madrid, sinds dit seizoen voor Juventus - op het miljardenbal in het Allianz Stadion was hij goed voor zeventien doelpunten en tien assists. “Al meer dan vijf jaar is Cristiano in Turijn markant en betoverend, maar nu is het publiek zijn bondgenoot”, schrijft de krant.

Het stadion kan ook een belangrijke rol spelen in het aantrekken van Matthijs de Ligt, weten Tuttosport en La Stampa: “In navolging van Ronaldo, die applaus ontving na zijn prachtige treffer in Turijn, moet de sfeer van de fans De Ligt overtuigen dat dit zijn nieuwe thuis is.”

Cristiano Ronaldo viert zijn goal tegen Ajax.
Getty Images Cristiano Ronaldo viert zijn goal tegen Ajax.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frankie bressinck

    Ja, de Juve verdedigers zijn ook niet meer wat het vroeger was. De Ligt kopt een bal binnen met 3 verdedigers rond hem! Dat was met Chiellini erbij zeker niet gebeurd! En ook voorin was het niet veel soeps, buiten Ronaldo was er niemand die dreigend was! Ajax gaat verdiend door zoveel is zeker.

  • Carlos Simonis

    En weer scoort C.Ronaldo tegen Ajax, helaas niet genoeg om door te gaan. Ricardo Paulssen je hebt gelijk, Juventus heeft ook zonder C.Ronaldo heel goed gepresteerd in de Italiaanse competitie (7 keer kampioen achter elkaar) . Alleen in de Champions League wilt het steeds niet lukken, nu ook niet met het fenomeen C.Ronaldo in hun gelederen.

Lees meer