4
PHOTO_NEWS

Juan Mata op zijn hoede voor Club: "Ze zijn in vorm"

Morgenavond (20u45) kijkt Club Brugge op Old Trafford Manchester United in de ogen in de heenwedstrijd van de play-offronde in de Champions League. Een loodzware opdracht voor Blauw-zwart, maar ook bij de Engelse competitieleider zijn ze op hun hoede voor de Bruggelingen. "Club Brugge is geen makkelijke tegenstander", schreef United-winger Juan Mata in zijn blog op de clubwebsite.

Voor beide teams wordt het wat aftasten, want ze stonden nog nooit eerder tegenover mekaar in een Europees bekertoernooi. "Club Brugge heeft een rijke Europese geschiedenis. Ze hebben net Panathinaikos uitgeschakeld met een 3-0 thuiszege en ik ben er bovendien zeker van dat ze in vorm zijn, want de Belgische competitie is twee weken eerder gestart dan de Premier League. Maar het is onze verantwoordelijkheid om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League", aldus Mata.

ManU is met een zes op zes begonnen aan het seizoen in de Premier League, maar uitstekend zijn de prestaties op het veld nog niet. Vrijdag hadden ze aan een doelpunt van Adnan Januzaj genoeg om met het kleinste verschil te winnen op het veld van Aston Villa (0-1), op de openingsspeeldag zorgde een owngoal van Kyle Walker voor een 1-0 zege tegen Tottenham Hotspur. Maar de resultaten zijn dus goed en dat hopen ze in Manchester nog even zo te houden. "Onze twee opeenvolgende zeges zorgden voor tevredenheid in het team, we hopen deze zegereeks dan ook aan te houden. Dankzij de winst op vrijdag in Villa Park - nochtans een lastige verplaatsing - hebben we een rustig weekend achter de rug. We weten dat we nog beter kunnen, maar we hebben toch al bij momenten goed voetbal laten zien en daarnaast geven we ook amper kansen weg."

Na een afwezigheid van een jaar willen de Mancunians absoluut de poorten van de Champions League openbeuken. "Op de club praat iedereen enkel nog over de Champions League. Sinds de start van de voorbereiding is iedereen zich aan het klaarstomen voor deze wedstrijd. Er zal morgenavond een speciale sfeer hangen in het stadion", besloot Mata.

4
PHOTO_NEWS
4
AFP
4
AFP

Lees meer