AP

Kluivert, 25 jaar na het moment dat zijn leven veranderde: “Lelijkste maar belangrijkste goal ooit”

Voor Patrick Kluivert was het zijn mooiste lelijke goal ooit. Op 24 mei 1995, vandaag exact 25 jaar geleden, trapte de Nederlandse spits zich de geschiedenisboeken in met zijn late winner in de Champions League-finale tegen AC Milan. Niets zou ooit nog hetzelfde zijn in de carrière en het leven van Kluivert. Op Ajax TV blikt hij terug op het onvergetelijke moment. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Alles explodeerde”, dixit Kluivert. “Je ziet in de herhaling dat ik wegren en mijn shirt omdraai, maar de jongens van mij moest afslaan. Ik kreeg geen adem meer.” Kluivert legt uit hoe hij scoorde in Wenen. “Ik sta vrij op het moment dat Rijkaard me aanspeelde en vraag de bal in mijn voeten. Hij verwachtte de bal terug, maar ik tik 'm voor me uit en ik voel in mijn rug Boban aan me trekken. Ik wist hem van me af te drukken en kon eigenlijk niet missen. Een van mijn lelijkste maar belangrijkste doelpunten in mijn carrière. “

“De tijd vliegt, maar de herinneringen zijn voor altijd”, schreef Patrick Kluivert deze ochtend ook op Twitter, bij twee foto’s van precies 25 jaar geleden. 

Kijk ook: Karatetrap, gouden wissel en legendarische terugkeer naar Amsterdam: de krachttoer van Louis van Gaal in CL-finale van 1995

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer