Malmö en owngoal Boyata slaan CL-droom Celtic aan diggelen

Celtic FC is er vanavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Schotten, met Dedryck Boyata 90 minuten tussen de lijnen, verdedigden een 3-2 voorsprong op het veld van Malmö FF maar gingen met 2-0 onderuit. De tweede treffer kwam er na een owngoal van de Belg. Daardoor plaatsen de Zweden zicht voor de Champions League, Celtic moet naar de Europa League.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Celtic wist dat het een lastige avond te wachten stond door de krappe 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd. Na 23 minuten kregen de Schotten al een eerste mokerslag te verwerken toen Rosenberg op een hoekschop boven alles en iedereen uittorende en de 1-0 tegen de netten knikte.

Negen minuten na de rust kreeg Celtic een tweede opdoffer. Weer kreeg Malmö een hoekschop en deze keer zette Carvalho zijn hoofd tegen de bal, het leer schampte Boyata nog even en verdween toen ook over de doellijn: 2-0. Een eigen doelpunt was het pijnlijke verdict van de UEFA.

Door de nederlaag moeten Boyata en co. zich teverden stellen met een plaatsje in de groepsfase van de Europa League. Een uitzinnig Malmö gaat voor het tweede jaar op rij naar de Champions League.

7
PHOTO_NEWS
7
AP
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
AP
7
AP

Lees meer