4 .
HLN/Photo News .

Exclusief voor abonnees

Marc Degryse: “Uit deze ervaring kunnen ze bij Genk hun voordeel halen”

Onze huisanalist Marc Degryse volgde Genk-Liverpool in het stadion. Lees hieronder zijn analyse:

“Net als Club Brugge dinsdag stootte ­Racing Genk op een ploeg die gewoon een klasse sterker is. Maar dat is geen schande en mag het Genkse vertrouwen niet aantasten. Genk mag zich zelfs optrekken aan de verdienstelijke eerste helft die het speelde. Uit deze ervaring kunnen ze straks hun voordeel halen in de competitie.”

“Als je na een dikke minuut al 0-1 achter komt, heb je natuurlijk een hoge berg te beklimmen. Die snelle tegentreffer kwam er toch iets te makkelijk. Niet alleen Coucke, maar ook Berge zag er in die fase niet helemaal lekker uit. Om dan terug te vechten tegen een tegenstander met zo’n grote naam moet je mentaal sterk staan. Ik moet wel zeggen dat Genk in het vervolg van de eerste helft de nodige veerkracht toonde.”

4
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer