5 Mertens, mankend in de mixed zone gisteren na de match tegen Barcelona.
AP Mertens, mankend in de mixed zone gisteren na de match tegen Barcelona.

Mertens houdt kneuzing over aan contact met Busquets, Rode Duivel normaliter fit voor return op 18 maart

Dries Mertens heeft een kneuzing van de rechterenkel opgelopen. Dat bevestigde Napoli na de Champions League-match tegen Barcelona op de clubwebsite. Volgens Sky Sports zou hij wel weer fit moeten zijn voor de return volgende maand.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mertens moest na tien minuten in de tweede helft na een contact met Busquets van het veld. Voor de pauze had de Rode Duivel de score geopend met een prachtige trap en zo zijn 121ste doelpunt gemaakt voor Napoli, een evenaring van het clubrecord van Marek Hamsik. Antoine Griezmann zorgde kort na de vervanging van Mertens voor de gelijkmaker.

Volgens Sky Sport Italia komt de volgende match, tegen Torino, zeker te vroeg voor onze landgenoot. “De eerste onderzoeken van de medische staf lijken op een kneuzing te wijzen, waardoor op een inactiviteit van een tiental dagen moet worden gerekend. Torino zal hij missen, maar voor de terugmatch in Camp Nou zou Mertens dus paraat moeten zijn. Gattuso en co zullen Mertens’ talent ook nodig hebben in Spanje.”

Op 18 maart staat de return op het programma. Inzet is een ticket voor de kwartfinales van de Champions League.

Lees ookItaliaanse pers komt superlatieven tekort voor recordman ‘Ciro’ Mertens (én er wordt een verklaring gegeven voor de ‘tongviering’)

5
AFP
5
Photo News
5
AFP
5 Mertens, aangeslagen na zijn blessure.
Photo News Mertens, aangeslagen na zijn blessure.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer