2
Twitter

Monaco-Juventus: vijf opvallende zaken die u gisteren waarschijnlijk over het hoofd zag

Gisteren speelde Monaco tegen Juventus de halve finale in de Champions League. Hoewel er miljoenen mensen keken zijn er waarschijnlijk ook zaken die u miste. Wist u deze feiten al over de wedstrijd van gisteren?

'De Henry derby'

Ondanks Thierry Henry de Champions League won met Barcelona en zichzelf legendarisch maakte in Arsenal. Was de wedstrijd tussen Monaco-Juventus een 'Henry derby'. Henry's eerste topclub was Monaco, daar speelde de Fransman vijf seizoen, vervolgens ging hij een seizoen voor de 'Oude Dame' spelen.

Henry's landgenoot Patrice Evra kan hetzelfde zeggen. Ook hij speelde voor beide clubs die gisteren voor een plaats in de finale van de Champions League streden. Zowel Henry als Evra lieten dit uitschijnen op sociale media.

I just would like to say thanks to both club to give me the opportunity to show my quality and my passion so good luck#ilovethisgame #asmonaco#juventus#forzajuve#daghemunegu#love#passion#respect

137.4k Likes, 506 Comments - Patrice Evra (@patrice.evra) on Instagram: "I just would like to say thanks to both club to give me the opportunity to show my quality and my..."

Balotelli gespot in de business seats

De Italiaanse topspits, momenteel in loondienst van het Franse Nice, pikte gisteren ook zijn wedstrijd mee in het Stade Louis II. De extravagant geklede Balotelli werd gevraagd om een pronostiek te voorspellen over de wedstrijd, maar hij lachte vriendelijk en negeerde de vraag.

Ook 19 jaar na zijn topprestatie met Juventus tegen Monaco miste Del Piero gisteren geen seconde

Alessandro Del Piero, het clubicoon van Juventus waar hij maar liefst 19 seizoenen speelde, scoorde exact 19 jaar geleden vier goals tegen Monaco. In 1996 won hij met de 'Oude Dame' overigens de Champions League.

Ondertussen woont de 42-jarige Italiaan in Los Angeles en postte een foto op zijn Instagram dat ook hij van over de Grote Plas de wedstrijd aan de Côte d'Azur volgde.  

Let's go! @uefachampionsleague #ucl #asmjuve #finoallafine @juventus

12.8k Likes, 197 Comments - Alessandro Del Piero (@alessandrodelpiero) on Instagram: "Let's go! @uefachampionsleague #ucl #asmjuve #finoallafine @juventus"

Buffon mag honderd kaarsjes uitblazen

Gisteren was het voor Gianluigi Buffon ook een speciale avond. Hij verscheen voor de 100ste keer in de Champions League met Juventus. Buffon speelde voor Juventus zijn eerste Champions League wedstrijd in 2001, hij verscheen daarvoor wel met Parma al eens in de Europese topcompetitie. De ondertussen 39-jarige Buffon heeft wel nog nooit de Champions League gewonnen.

Opvallend: op de dag dat Kylian Mbappe werd geboren, speelde Buffon al zijn 108ste partij voor Parma.

Mbappe samen met zijn broer op het veld

De Champions League-sensatie, Kylian Mbappe, mocht gisteren met zijn jongere broer op het veld verschijnen. De 18-jarige Mbappe die in alle knock-out wedstrijden wist te scoren voor Monaco en zo een record brak, mocht gisteren hand in hand met zijn 11-jarige broer Ethan het veld opkomen.

2
Twitter

Lees meer