2
PHOTO_NEWS

Nederlander Kuipers fluit finale Champions League

De Nederlander Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de finale van de Champions League. Dat meldt de Nederlandse voetbalbond (KNVB) vanmorgen.

De eindstrijd van het kampioenenbal van zaterdag 24 mei in het Portugese Lissabon gaat tussen de Madrileense clubs Real en Atletico, met Rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld in de gelederen. "Team Kuipers aangesteld voor de finale, #trots", tweette de KNVB.

De 41-jarige Kuipers leidde vorig jaar nog de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica in goede banen en floot ook een wedstrijd en de finale van de Confederations Cup in Brazilië. Het is voor het eerst in dertien jaar dat een Nederlandse scheidsrechter de finale van de Champions League mag leiden. Dick Jol floot in 2001 de eindstrijd tussen Bayern München en Valencia.

Kuipers wordt in het Estadio da Luz bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, waarmee hij ook naar het WK in Brazilië gaat. Pol van Boekel en Richard Liesveld gaan als vijfde en zesde man mee naar Lissabon.

2
ANP

Kuipers reageert bijzonder blij op zijn aanstelling als scheidsrechter voor de finale van de Champions League. "Dit is een droom die uitkomt", zegt de 41-jarige Nederlander. "Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers één van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal. Dat maakt ons enorm trots en wij zijn iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan in de afgelopen jaren ontzettend dankbaar. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met mijn team dit prachtige treffen tussen twee Spaanse clubs in Lissabon te leiden."

Ook KNVB trots
"De KNVB is erg trots op de aanstelling van Team Kuipers", meldt Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB. "Kuipers en zijn assistenten hebben de afgelopen jaren veel internationale topwedstrijden in goede banen geleid. De finale van de Champions League is dan ook een absoluut verdiende kroon op hun werk. We gaan Team Kuipers de komende weken ondersteunen om hen zo goed mogelijk op de finale voor te bereiden."

Lees meer