5 Di Maria kijkt toe hoe Neymar kermend op het gras ligt.
AFP Di Maria kijkt toe hoe Neymar kermend op het gras ligt.

Neymar opnieuw tussen gewoonweg geniaal en geweldig irritant, tot frustratie van Klopp: “Alsof Liverpool vanavond een bende slagers was”

Ici, ce n’est pas fini. PSG leeft dan toch nog op het kampioenenbal dankzij 2-1-winst tegen Liverpool. Met dank aan Neymar, die dolde maar ook weer rolde. Tot frustratie van Jürgen Klopp. Hij viseerde na afloop de Braziliaan. “Slim van hem, maar sportief? Alles behalve.”

Op basis van pure klasse, mag Neymar zijn voet zetten naast Messi en Ronaldo. De versnelling en combinatie met Mbappé, waarna hij de 2-0 maakte en zo met 31 goals de Braziliaan is met de meeste CL-goals achter de naam, deed de monden van de Parijse beau monde openvallen. 

Met meer dan één geniale baltoets, zoals de tik waarmee hij zijn bewaker Henderson in het bos stuurde (verkozen tot Uefa’s ‘Skill of the Day’, zie video hieronder), wakkerde hij het vuur in het Prinsenpark aan. Of in blessuretijd met het ultieme technisch hoogstandje, waarbij hij de bal over het hoofd van Shaqiri wipte, maar ook de ultieme vernedering voor de tegenstander. De Parijse decibelmeter met een ruk nog wat de hoogte in. (lees hieronder verder)

5 Neymar met een ‘sanbrero’.
Photo News Neymar met een ‘sanbrero’.

Het zat Klopp niet lekker. Logisch natuurlijk: de Champions League-finalist van vorig jaar speelt straks tegen Napoli een alles of niets-partij. Alleen winst met 1-0 of, wanneer de Italianen scoren, een zege met twee goals verschil, volstaat voor Reds om zich te plaatsen voor de achtste finale. ‘Kloppo’ deed gisteravond al een eerste oproep richting Anfield om er een gekkenhuis van te maken. Dries Mertens is gewaarschuwd. Maar Klopp haalde in Parijs ook hard uit naar Neymar en co. Al was dat toch vooral naar de Braziliaan. “Na de pauze waren er wel 50.000 onderbrekingen. Dat was niet cool”, vond Klopp. 

“In Engeland hebben we tot twee keer toe al de fair play gewonnen, maar vanavond leek het alsof Liverpool een bende slagers was (ze kregen 6 gele kaarten, nvdr). Bij het minste contact gingen ze neer alsof ze verschrikkelijk zwaar werden aangepakt. Dan waren ze plots dood, om vervolgens weer recht te staan. In Duitsland krijg je daar geel voor en is dat tegen alle regels van de sportiviteit. Je kan natuurlijk ook zeggen dat het slim gespeeld is van hen... van Neymar vooral.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

” Ach, iedereen doet het op zijn manier natuurlijk, zeker in matchen van zo’n belang. Maar het maakte ons agressief, negatief agressief. Heel moeilijk om in die omstandigheden een achterstand op te halen. Kijk, ik zeg niet dat PSG onverdiend gewonnen heeft. De cijfers staan er: 2-1. En ik verwacht ook geen hulp van de scheidsrechter. Maar dat zijn toch dingen die er moeten uitgehaald worden... (zichtbaar geïrriteerd) Nu zal het natuurlijk een verhaal morgen in de media zijn dat Klopp een slechte verliezer is. Want zo’n uitspraken van mij gaan weer een leven op zich leiden. Maar ik moet het toch zeggen? Wat haat ik dit deel van mijn job.” 

“Gelukkig hebben we op 11 december een finale. Dan moet het voetbal weer centraal staan.” Om zich tot de camera’s te richten. “Anfield, zet je schrap voor Liverpool - Napoli.”

5
AFP
5
AFP
5
AFP

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Cuvé

    Met een beetje geluk trappen ze die zijn been wel eens echt over.....dan is het ineens gedaan met al die komedie.

  • Bruno Zonnekeyn

    Geniaal met momenten, maar daarbovenop heel erg irritant. Dit mag van mij gaan stoppen, niet alleen bij Neymar maar in het algemeen. Moesten al die poesjes van een voetballers eens zijn zoals die rugbyspelers, wat zou voetbal al een mooiere sport worden omvang te genieten.

Lees meer