5
Peter De Voecht / Photonews

Onze punten na Club Brugge-LASK: twee spelers net niet gebuisd en één absolute uitblinker

MIGNOLET 6

Heeft waarvoor hij naar Club is gekomen: Champions Leaguevoetbal. Mag Deli wel op een sterrendiner trakteren, na zijn onoordeelkundig uitkomen.

MATA 7

Duracelkonijn. Wist van geen ophouden. Dag en nacht verschil met wat-ie in Linz liet zien. Leek bij momenten zelfs een omgeschoolde nummer tien.

MITROVIC 7

Een zekerheid. Ook al is hij geen onbetwiste titularis. Onverzettelijk in de duels, degelijk aan de bal. Komt helemaal tot zijn recht met een patron naast hem.

5
BELGA

DELI 7

Zoveel flair, zoveel klasse. Auteur van een cruciale nekslag bij 0-0. Moet er wel voor waken dat hij niet té nonchalant wordt. Verslikte zich bij de 1-1.

RICCA 6

De precisie ontbrak soms. ’t Neemt niet weg dat je aan alles merkt dat hij in Spanje de knepen van het vak geleerd heeft. Sobol weet hoe laat het is.

RITS 6

Een pitbulletje. Beet zich vast in alles wat wit kleurde. Iets te enthousiast zelfs, na mistasten van Deli. Veroorzaakte zo een strafschop. Zonder erg.

5
{Byline:Pc} / Photonews

VORMER 7

Had voor een veel minder hectische avond kunnen zorgen, als hij niet nipt buitenspel had gestaan. Deelde dan maar (nog) een assist uit.

VANAKEN 9

Zelfs zonder zijn beslissende kopbal dé uitblinker. Voetbalde in zijn achtertuin, alsof Linz zijn hondje Lou was. Hoort thuis in de Champions League.

DIATTA 5

Vol goede bedoelingen, maar veelal niet gelukkig in zijn acties. Weigerde evenwel op te geven en blééf proberen. Een bewijs van veel zelfvertrouwen.

5
Peter De Voecht / Photonews

OPENDA 5

Geneutraliseerd. Kwam niet in het stuk voor. Afgetroefd op maturiteit. Tot zijn eigen frustratie. Kwam niet verder dan een schotje in het zijnet. Slap.

OKEREKE 6

De gevaarlijkste voorin. Zeker toen hij na rust centraal mocht lopen. Mag de komende maanden bewijzen wat hij waard is tegen de Europese top.

INVALLERS

TAU (46’) 6

Verving Openda. Woelwatertje zonder climax. Had minstens één keer moeten scoren. Gaf de assist voor de 2-1.

DENNIS (87’) –

Kwam in de plaats van een moegestreden Okereke. Zorgde meteen voor dé ontlading (2-1).

5
BELGA

Bekijk hieronder nogmaals hoe Club de poorten naar de Champions League openbeukte:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Candaele

    Okereke een 6??!! Een topmatch speelde hij

  • Brecht Adams

    Het enige wat nog belachelijke is dan de puntentoekenning zijn de reacties van de "kenners".

Lees meer