14
BELGA

Onze punten voor de spelers van Genk na afstraffing in Oostenrijk: stevige buis voor vier Limburgers

De eerste wedstrijd van Racing Genk in de Champions League editie 2019-2020 werd er één om heel snel te vergeten. De Limburgers gingen kansloos onderuit tegen Red Bull Salzburg, het werd 6-2. Onze punten voor de spelers van de Belgische landskampioen:

Gaetan Coucke 5

Aarzelde bij de derde Oostenrijkse goal. Voorts aan zijn lot overgelaten door zijn verdediging. Absolute nachtmerrie voor een jonge keeper.

14 Gaetan Coucke;
BELGA Gaetan Coucke;

Joakim Mæhle 5

De beste – of moeten we zeggen minst slechte – Genkenaar in het eerste halfuur. Zeker niet vrij van zonden, maar met vlagen wel op Champions League-niveau.

14 Joakim Maehle.
Photo News Joakim Maehle.

Sebastien Dewaest 3

Mag het tweede tegendoelpunt volledig voor zijn rekening nemen. De kapitein kon het voortouw niet nemen, maar ging zwalpend mee ten onder.

14 Sebastien Dewaest.
AP Sebastien Dewaest.

Jhon Lucumí 3

Onverklaarbaar volledig uit positie bij de 1-0. Nog zwaarder in de fout bij de derde tegentreffer. Zijn goal maakte die blunders echt niet goed.

14 Jhon Lucumi.
AP Jhon Lucumi.

Jere Uronen 4

Zijn onnodig doordekken zette de deur open voor de 1-0 van Haaland. Zo begon Genk met een achterstand. Aanvallend totaal onmondig.

14 Jere Uronen.
Photo News Jere Uronen.

Sander Berge 5

Beneden zijn niveau, maar minder ver dan de rest, al mag hij daar niet mee wegkomen. Te passief voor iemand met zijn kwaliteiten. Gebrek aan grinta.

14 Sander Berge.
Photo News Sander Berge.

Bryan Heynen 5

Smeet zich en vocht. Bood Samatta het meeste steun, maar krijgt van Mazzu niet de rol die hem het best ligt. Nog enigszins verdienstelijk.

14 Bryan Heynen.
BELGA Bryan Heynen.

Patrik Hrosovsky 5

De enige met wat métier, maar ook dat mocht niet baten. Raakte aan het zwemmen als Salzburg het tempo opdreef. Te braaf en te veel gentleman.

14 Patrik Hrosovsky.
Photo News Patrik Hrosovsky.

Junya Ito 3

Had eigenlijk al na 20 minuten kunnen, misschien zelfs moeten, gewisseld worden. Opgepeuzeld door veteraan Ulmer. Veel te licht bevonden.

14 Junya Ito.
BELGA Junya Ito.

Dieumerci Ndongala 3

Overal te laat. Kwam er niet aan te pas en leed balverlies na balverlies. Leek niet eens even in de match te komen. Kinderlijk verdedigd bij de 6-2.

14 Dieumerci Ndongala.
AFP Dieumerci Ndongala.

Aly Samatta 5

Moet zich vaak heel eenzaam gevoeld hebben. Weerde zich in de duels. Deed wat hij kon, maar veel bruikbare ballen kwamen er niet zijn richting uit.

14
AFP

INVALLERS:

Théo Bongonda 5

Onbegrijpelijk waarom hij niet startte. Had voor zuurstof kunnen zorgen. Pikte snel zijn assistje mee.

14 Theo Bongonda.
BELGA Theo Bongonda.

Ianis Hagi 5

Probeerde ongeacht de stand iets te laten zien. Heeft lef en daar kunnen zijn ploegmaats een voorbeeld aan nemen.

14
BELGA

Paul Onuachu /

Viel te laat in voor een beoordeling

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Norbert Deploige

    Rik, er nog niet overheen ? Zijt content dat uw ploeg een punt gehaald heeft tegen Genk . Een enkeling heeft gezegd om Dewaest als centrale verdediger uit te spelen in de Nationale ploeg. Maar gans Brugge , pers en media smeekten bijna om Vanaeken op te stellen. Gisterenavond was het ook ver van een vette met onze Hans.

  • Carlos Simonis

    Red Bull Salzburg schakelde op bijna dezelfde manier ook Ajax uit in de UEFA Europa League 2014. Was het onderschatting of speelde Salzburg het slim door zg als underdog op te stellen. Ze zijn snel en vooral zeer effectief in het afronden. Moet wel zeggen dat Genk ook alle medewerking gaf aan de tegenstander. Uithuilen en weer opnieuw beginnen.

Lees meer