5
PHOTO_NEWS

Preud'homme vreest voor vroeg doelpunt van Manchester United

Club Brugge staat morgenavond voor een bijzonder moelijke opdracht in de laatste voorronde van de Champions League. Het moet tegen de Engelse grootmacht Manchester united in eigen huis een 3-1 verliesbeurt zien weg te werken. Michel Preud'homme gaat desalniettemin voor het allerhoogste.

"Soms gebeuren er wel nog mirakels", aldus MPH op zijn perspraatje van vadaag. "Misschien is het morgen/woensdag nog eens tijd voor een groot mirakel? Afwachten. Feit is dat Manchester twee doelpunten voorsprong heeft op ons, dat het een heel professioneel team is en dat ze uit elke actie heel gevaarlijk uit de hoek komen. Wij daarentegen hebben zoals gekend enkele problemen. Voor de match met Manchester was onze blessurelast al groot. Nu moeten wij ook nog eens Timmy Simons en de geschorste Brandon Mechele missen. Maar we moeten onze job doen en geloven in de kwalificatie. Positief nieuws is dan wel dat Thomas Meunier in de selectie van twintig zit. Echt honderd procent fit is die nog niet. Ik neem hem er alvast bij omdat hij een speler is die in dit soort wedstrijden altijd nog iets extra kan forceren. Woensdag beslis ik of hij bij de achttien zit of niet", stelde Preud'homme

Voldoende beelden getoond
Bij Club beseffen ze wel dat de kans op kwalificatie klein is. "In Manchester speelden we een goede eerste helft en ook nog toen we elf tegen elf stonden liep het lekker. Memphis Depay nekte ons met twee acties en dan was er nog Marouane Fellaini die ons in de slotminuten helemaal de das omdeed. Natuurlijk moeten wij in ons kunnen geloven. Om een kleine kans op kwalificatie te hebben moeten we onze laatste passes beter verzorgen en afwerken aan honderd procent. Ook de snelheid van uitvoering moet hoog liggen, anders is bij hen de organisatie terug. Ik heb mijn spelers voldoende beelden laten zien van Manchester United. Onder andere de wedstrijden met PSG en Tottenham zijn de revue gepasseerd. Ik heb mijn spelers zo op enkele facetten van Man U gewezen".

Depay uitzonderlijk in Manchester
Bij United komt het grootste gevaar wellicht van de Nederlandse winger Memphis Depay. "Wij hadden al een plan om dat te doen op Old Trafford maar daar zijn wel maar deels in geslaagd. Hij speelde daar wel een uitzonderlijke wedstrijd. Wil je een kans hebben tegen Manchester United dan moet je de perfecte match afwerken. Druk kan je onze opponent niet echt opleggen. Zij zijn het gewoon om onder druk te spelen. Zij hebben dat elke minuut, elke dag. Man U kan teren op kwaliteit in gelijk welke spelsituatie. Staan ze achter of voor, ze blijven hun eigen ding doen. Maar een vroeg doelpunt kan ons vertrouwen nog een grotere boost geven. Manchester United zal er echter alles aan doen om ook vroeg te scoren en ons zo de genadeslag toe te dienen. Daar vrees ik wel voor."

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
PHOTO_NEWS

Lees meer