2 Messi, Ronaldo en Van Dijk gisteravond tijdens de Champions League-loting in Monaco.
Getty Images Messi, Ronaldo en Van Dijk gisteravond tijdens de Champions League-loting in Monaco.

Ronaldo geeft toe dat hij strijd met jongere Messi mist, “maar ik zie er nog wel steeds goed uit voor mijn leeftijd”

De hoofdtrofee van ‘Speler van het Jaar’ moesten Leo Messi en Cristiano Ronaldo aan Virgil van Dijk laten, maar voor het leukste en unieke interview van de avond in het Monegaskische Grimaldi Forum tekenden ze wel. Ronaldo, nadat hij Messi gecomplimenteerd had: “Zij die mij haten, gaan me hier de komende jaren nog zien hoor.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Messi’s vrije trap tegen Liverpool werd verkozen tot het mooiste doelpunt van het voorbije Champions League-seizoen, waarop de Argentijn eerst nog wat obligate commentaar gaf. Tot Ronaldo aan de tand gevoeld werd. Waarom hij zoveel met Messi aan het babbelen was tijdens de ceremonie, wou interviewster Reshmin Chowdhury weten. “Wij praten veel en ik had hem wat te vragen. Kijk, het is nu vijftien jaar dat wij samen aan de top staan. Dat moet toch uniek zijn in het voetbal? Niet te onderschatten. Natuurlijk hebben wij een goeie relatie. We zijn nog altijd niet samen gaan eten (daarop hintte Ronaldo ook recent), maar hopelijk doen we dat eens in de toekomst.” 

Waarop de Engelse Chowdhury, die samen met Pedro Pinto de show rond de loting verzorgde, het slim aanpakte. Zij somde even op wat Ronaldo het voorbije seizoen gepresteerd had. All-time topschutter van de Champions League, scudetto en Nations League. “De Supercup met Juventus ook, merkte Ronaldo fijntjes op. Het was na die negen jaar Madrid een speciaal seizoen in Turijn. Maar ik geef toe dat ik Spanje en de strijd met Leo mis. Hij maakte mij beter en vice versa.”

Chowdhury wou Ronaldo nog laten beloven dat hij straks ook samen zou stoppen met Messi. Ronaldo: “Hij is twee jaar jonger dan ik... (lachje) Maar ik denk dat ik er nog steeds goed uitzie voor mijn leeftijd. Ik hoop en denk er over twee, drie jaar nog te zijn. Sorry aan mijn haters, maar zij gaan me hier de komende jaren nog zien hoor.”

2 Ronaldo en Messi goeie vrienden tijdens de ceremonie.
AFP Ronaldo en Messi goeie vrienden tijdens de ceremonie.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anthony Peeters

    Ja je kan ook moeilijk voor de camera en naast de speler zelf slechte dingen zeggen he! Kan mij wel paar vieringen herinneren waar Ronaldo met Messi lacht en omgekeerd ook! Ben er zeker van dat die 2 in hun hoofd net zoals Ibrahimovic zijn. Denken van zichzelf dat ze super zijn en is ook nog waar!

  • Carlos Simonis

    raf peeters, Lukaku denkt echt niet dat hij op het niveau van C.Ronaldo of Messi aankan. Geen enkele andere voetballer kan dat. Dat is wat voetbalhaters ervan maken, mensen die anderen niks gunnen, en constant met domme kritiek aankomen, en niet weten of er lucht of zand in een bal zit.

Lees meer