6 Cristiano Ronaldo pakte in Madrid uit met een opvallend gebaar.
REUTERS/RV Cristiano Ronaldo pakte in Madrid uit met een opvallend gebaar.

Ronaldo reageert met giftig gebaar op gezangen in Atlético-tribune: “Logisch als je 60.000 man op je flikker hebt”

Juventus heeft een slechte zaak gedaan in Madrid. De Italianen verloren in Wanda Metropolitano met 2-0 van Atlético en daar kon zelfs Cristiano Ronaldo himself weinig tegen inbrengen. De Portugees liet zich in de eerste helft opmerken met een opvallend gebaar. Eentje waarmee hij reageerde op gezangen uit de tribune. In de ‘mixed zone’ achteraf deed hij het tegenover de journalisten nog eens over.

Een zwaaiend handje met vijf uiteengespreide vingers. Verwijzend naar het aantal keer dat hij de Gouden Bal of de Champions League heeft gewonnen. De Atlético-fans mochten in dat opzicht nog kiezen van Cristiano Ronaldo. Het was het antwoord van de 34-jarige Portugees op de spreekkoren die hem een hele wedstrijd plagend toeriepen om zijn belastingen te betalen. De reactie van de Portugees loog er niet om, al moeten we daar volgens Johan Boskamp wel begrip voor opbrengen. 

“Als je constant 60.000 mensen op je flikker hebt en je bij elk balcontact geroep rond je oren krijgt, dan ja... Zo’n speler verdient dit niet, weet je. Hij is zo’n verschrikkelijk goede voetballer”, aldus de Gouden Schoen van 1975 in de studio bij Q2. “Je ziet dat hij puur bezig is met die mensen, normaal reageert hij daar niet op. Sinds kort is hij daar gevoeliger voor. Met alle rotzooi die op zijn pad komt.” 

“Er is dat vrouwtje in Miami of weet ik veel waar het was. Die belastingtoestanden... Elke keer wordt dat herhaald. 60.000 mensen zitten dat dan te roepen als waanzinnigen. Normaal kan hij met die druk om, maar hij is anders geworden op dat vlak. Zijn sociaal gevoel is veranderd. Hij gaat op stap met kinderen, bij Real deed hij dat minder. Ook de ziekte van zijn mama komt daar bij. Dan kan ik me best voorstellen dat hij een mindere dag heeft en zo reageert.”

Simeone grijpt naar edele delen

Ronaldo was overigens niet de enige die zich liet opmerken met een opvallend gebaar. Atlético-coach Diego Simeone voelde de ontlading op een wel heel speciale plaats bij de 1-0 van Gimenez. Met een bedenkelijke viering tot gevolg. Simeone werd deze week voor de vijfde keer vader. Misschien moeten we daar de verwijzing zoeken.

6
EPA
6
EPA
6
REUTERS
6
AP
6
AP

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Dirk Delaere & Roger Deprez wie staat er bovenaan aan de topscorerslijst in Italië ? Hoezo naar zijn verleden verwijzen en stilaan te minderen ??? C.Ronaldo is en blijft samen met Messi de onbetwiste nummers 1 van de wereld. Hem afrekenen op een verliespartij is te makkelijk en te goedkoop. Dat is domme supporterspraat.

  • maria pascual

    Natuurlijk heeft hij er 5 gewonnen maar vandaag ligt hij er bijna uit dus da pikt

Lees meer