2 Dusan Tadic.
Photo News Dusan Tadic.

Tadic pas negende speler die perfecte tien op tien krijgt van L'Équipe

De Franse sportkrant L'Équipe beloonde het spel van Dusan Tadic tegen Real Madrid met het rapportcijfer 10. De Serviër speelde volgens de krant "een perfecte wedstrijd" en voegt zich in een illuster rijtje. Tadic is pas de negende speler in de geschiedenis van L'Équipe die de maximale score krijgt.

"Hij was al goed in de eerste wedstrijd en speelde nu perfect. Dit zal hem zeer veel roem opleveren. Twee assists en een subliem derde doelpunt en dan ook nog acties zoals de pirouette waarmee hij bij Casemiro wegdraaide", luidt de lofzang in L'Équipe. 

De krant had eerder onder meer tienen over voor de Pool Robert Lewandowski, die als speler van Borussia Dortmund in 2014 liefst vier keer scoorde tegen Real Madrid, en voor de Braziliaan Neymar, die vorig seizoen voor Paris Saint-Germain vier doelpunten maakte tegen Dijon. Ook de Rus Oleg Salenko kreeg een 10 na zijn vijf doelpunten op het WK 1994 tegen Kameroen.

De Argentijn Lionel Messi is tot nu toe de enige speler die twee keer een 10 haalde: in 2010 met Barcelona in de Champions League tegen Arsenal (4-1) en twee jaar later in dezelfde competitie tegen Bayer Leverkusen (7-1).

2
EPA

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Araya

    Jammer dat ik de wedstrijd niet heb kunnen zien, hier in Italië. Ze vonden Bvb-Tottenham interessanter om uit te zenden.

Lees meer