5
REUTERS

Telles schiet Porto in tweede verlenging, en na tussenkomst van VAR, naar kwartfinale

FC Porto staat voor het eerst sinds 2015 in de kwartfinale van de Champions League. Een penaltygoal van Telles loodste het team van Sergio Conceiçao diep in de tweede verlenging voorbij AS Roma. Na 90 minuten stond het 2-1, dezelfde score als in de heenwedstrijd.

Bittere pil vanavond voor AS Roma in Estadio do Dragao, al hadden de Romeinen na de eerste helft hun zaakjes nog goed op orde. Soares bracht Porto dan wel op voorsprong, De Rossi zorgde vanop de stip weer voor evenwicht. Op slag van rust moest het boegbeeld van AS Roma echter geblesseerd naar de kant. Een serieuze aderlating. Toen Marega er na 52 minuten 2-1 van maakte, leken de ‘giallorossi’ klaar voor de sloop. Een zwierig Porto kon het verschil niet maken in de reguliere speeltijd en dat leek ook niet te lukken in de verlengingen. Dzeko kwam voor AS Roma dicht bij de verlossende 2-2, maar de beslissing viel aan de overzijde. De Turkse ref Cakir zag een trekfout van Florenzi in de zestienmeter over het hoofd, de VAR niet. Telles schoot Porto en Conceiçao naar het delirium. Voor de Portugezen is het de vierde keer dat ze de kwartfinale bereiken op het kampioenenbal. Eerder gebeurde dat in 2004 - toen Porto de trofee ook won -, 2009 en 2015.

5
REUTERS
5
REUTERS
5
REUTERS
5
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tommaso Pizzico

    Marcus Camps,Je hebt gelijk ,lichte overtreding de speler in kwestie kan nooit bij de bal, eventjes later ook een strafschop fase aan de andere kant , hij wimpelt het weg en gaat zelfs niet op de monitor kijken , vorig jaar Rome tegen Liverpool zelfs 2 strafschoppen onthouden ( begrijpelijk ,toen was er nog geen VAR ) ,Rome is niet populair bij de EUFA.....

  • Sanne Vermeulen

    Marcus, hebt u de fase wel goed gezien? duidelijke strafschop

Lees meer