2
Photo News/Belga

Van BATE Borisov tot Spartak Trnava: Anderlecht verloor voorbije 10 jaar wel vaker tegen Europese dwerg

Anderlecht ging gisteravond verrassend met 1-0 de boot in bij Spartak Trnava, een nobele onbekende voor de Belgische voetballiefhebber. ’t Was niet de eerste keer dat paars-wit verloor tegen een Europese voetbaldwerg. Een overzicht van het voorbije decennium.

Trauma tegen BATE

6 augustus 2008, intussen reeds tien jaar geleden. Een trieste dag voor Anderlecht. De Brusselaars gingen eerder in de heenmatch van de tweede voorronde van de Champions League met 2-1 ten onder tegen BATE Borisov. Op zich geen ramp, aangezien paars-wit in principe de terugwedstrijd eenvoudig zou winnen tegen de Wit-Russische dwerg. Maar dat gebeurde niet. Het werd 2-2. Weg Champions League, geen Europees voetbal.

3-1-verlies tegen Sivasspor

Akkoord, Anderlecht had (in de zomer van 2009) de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League eenvoudig met 5-0 gewonnen. De kwalificatie was zo goed als een feit. Maar een 3-1-verlies in de terugwedstrijd tegen het Turkse Sivasspor had niet meteen iedereen verwacht.

Onderuit in Limassol

In 2012 ging een zwak Anderlecht in de laatste voorronde van de Champions onderuit op het veld van Limassol: 2-1. Maar de Brusselaars plaatsten zich alsnog voor de groepsfase van het kampioenenbal, nadat paars-wit later in eigen huis afrekende met de Cyprioten: 2-0.

2
BELGA

Met de billen bloot tegen Qarabag

Anderlecht verloor in 2015 zijn tweede groepswedstrijd van de Europa League. En dat zowaar tegen Qarabag, niet bepaald een voetbalgrootheid. Eindstand: 1-0. Wel nog meegeven: er waren twee twijfelachtige fases waarbij een bal van Anderlecht al dan niet over de lijn was.

Rostov zadelt Anderlecht op met kater

Anderlecht wist zich twee jaar geleden niet te plaatsen voor de play-off-ronde van de Champions League. Na de 2-2 in de heenmatch ging een onmondig paars-wit in eigen huis met 0-2 ten onder tegen Rostov. De Europa League, dan maar.

IJskoude douche tegen Trnava

De troepen van Hein Vanhaezebrouck kenden gisteravond geen goede start van hun Europa League-campagne. Een understatement. Een inspiratieloos Anderlecht ging met 1-0 de boot in.

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gaston FOUBERT

    De goal die ze tegen kregen is typisch voor het modern mandekkend voetbal. Stel volgens de oude school een speler aan de tweede paal om de ballen die voorbij de doelman waaien en waar je kan op inlopen op te vangen. Nu is de aanvaller altijd bevoordeeld tegen de uit stilstand opspringende verdediger.

  • Dominique Goens

    Santini heeft enkele jaren bij Kortrijk gezeten,denk ik.Maar de beste ploeg is Genk,die spelen kampioen.

Lees meer