5 Hans Vanaken.
Jan De Meuleneir/Photo News Hans Vanaken.

Exclusief voor abonnees

Vanaken klaar voor een nieuwe Champions Leaguecampagne: “Ben benieuwd naar mezelf”

Hij leunde erop. Stak hem onder zijn oksel. Straalde ernaar. En zelfs toen-ie van zijn koffie dronk, bleef hij hem vasthouden. Hans Vanaken (27) – onafscheidelijk met de Champions Leaguebal – over het summum: “Wat we gedaan hebben, is straf. Maar nú begint het pas.”

“Er zijn destijds op dinsdag- en woensdagavond vaak discussies geweest, ten huize Vanaken. Ik wilde zo lang mogelijk opblijven. Zeker als Arsenal speelde – ik was fan. Ik kon er niet tegen als ze verloren, zocht dan altijd naar een excuus. Terwijl mijn vader en mijn broer bewust nog wat extra olie op het vuur gooiden. Als ik daar nu aan terugdenk hoe ik me toen zo kon opjagen... (lachje) Omdat ik nog maar een jaar of ­negen was, moest ik vaak al na de eerste helft naar bed. Maar ik probeerde altijd weer wat tijd te ­rekken. Om toch nog wat extra minuten te kunnen kijken. (mijmert verder) En dan de volgende ochtend Teletekst opzetten, om de uitslagen te weten. Pagina 500. Of 504 voor de Belgische competitie. 505 de stand, 506 de topschutters... Iedereen kent die ­cijfers toch nog?”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • danny buyse

    Laten we hopen dat het geen pak rammel wordt zoals Genk en als het mag stiekem met wat geluk iets halen. Zelfs als ze winnen met onterechte strafschoppen ga ik niet zeuren. Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat de CL halen enkel goed is voor het geld waar resultaten halen een illusie is.

  • Peeters Freddy

    Een goede prof is altijd klaar.

Lees meer