5 Hans Vanaken.
Jan De Meuleneir/Photo News Hans Vanaken.

Exclusief voor abonnees

Vanaken klaar voor een nieuwe Champions Leaguecampagne: “Ben benieuwd naar mezelf”

Hij leunde erop. Stak hem onder zijn oksel. Straalde ernaar. En zelfs toen-ie van zijn koffie dronk, bleef hij hem vasthouden. Hans Vanaken (27) – onafscheidelijk met de Champions Leaguebal – over het summum: “Wat we gedaan hebben, is straf. Maar nú begint het pas.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Er zijn destijds op dinsdag- en woensdagavond vaak discussies geweest, ten huize Vanaken. Ik wilde zo lang mogelijk opblijven. Zeker als Arsenal speelde – ik was fan. Ik kon er niet tegen als ze verloren, zocht dan altijd naar een excuus. Terwijl mijn vader en mijn broer bewust nog wat extra olie op het vuur gooiden. Als ik daar nu aan terugdenk hoe ik me toen zo kon opjagen... (lachje) Omdat ik nog maar een jaar of ­negen was, moest ik vaak al na de eerste helft naar bed. Maar ik probeerde altijd weer wat tijd te ­rekken. Om toch nog wat extra minuten te kunnen kijken. (mijmert verder) En dan de volgende ochtend Teletekst opzetten, om de uitslagen te weten. Pagina 500. Of 504 voor de Belgische competitie. 505 de stand, 506 de topschutters... Iedereen kent die ­cijfers toch nog?”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny buyse

    Laten we hopen dat het geen pak rammel wordt zoals Genk en als het mag stiekem met wat geluk iets halen. Zelfs als ze winnen met onterechte strafschoppen ga ik niet zeuren. Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat de CL halen enkel goed is voor het geld waar resultaten halen een illusie is.

  • Peeters Freddy

    Een goede prof is altijd klaar.

Lees meer