VAR eist opnieuw cruciale hoofdrol op: was bal tegen de arm van Kimpembe penalty of niet?

Ongeloof in het Parc des Princes: met een quasi beloftenteam kreeg Manchester United na de 0-2 op Old Trafford het ongenaakbaar geachte PSG nog op de knieën. Dankzij twee goals van Romelu Lukaku, maar ook dankzij eentje van Marcus Rashford in minuut 92. Een erg controversieel doelpunt: scheidsrechter Skomina beoordeelde het door Kimpembe beroerde schot van Dalot eerst als aangeschoten bal en gaf een corner, maar werd door zijn Italiaanse videoref Massimiliano Irrati gesommeerd de beelden te bekijken. Waarop de Sloveense hoofdref na lang aarzelen toch naar de penaltystip wees wegens hands. In de tv-studio’s wereldwijd en op de sociale media een beslissing die op weinig begrip kan rekenen, zodat de videoref de komende dagen weer een druk besproken item zal worden. Niet in het minst in en rond Parijs, dat PSG weer niet eens voorbij de achtste finale ziet raken van het kampioenenbal. Een opdoffer zo mogelijk nog pijnlijker dan de befaamde ‘remontada’ die FC Barcelona in Camp Nou bewerkstelligde, twee jaar geleden. Toen gaf PSG een 4-0 uit handen na enkele ultieme goals: 6-1.

5
rv

Presnel Kimpembe, die op Old Trafford twee weken geleden nog de 0-1 binnenwerkte op Old Trafford, kroonde zich zo tot absolute pineut. Onder ander getroost door Romelu Lukaku meteen na de partij. Tranendal in Parijs, onder andere bij de gekwetste Neymar langs de zijlijn.

Bekijk ook:

5
REUTERS
5
REUTERS
5
AFP
5
REUTERS

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eduard janssens

    Dit was een aangeschoten bal , geen penalty dus wat sommige andere hier ook beweren een geschenk met een strikje ronduit.

  • Maarten Vangeel

    Geen penalty. En als je zegt kijk vertraagt dan ben je helemaal van het potje gerukt. Zoiets kijk je in full speed. (In vertraging zie je dat het bewust is... wa bs is da. In full speed heeft die daar nooit tijd voor.) Wat je ook vindt, videoref moest zwijgen. Dit is allesbehalve een clear error! Daarentegen is dit volgend seizoen opgelost want dan is elk contact met de hand in de 16 automatisch penalty. Wel blij dat PSG eruit ligt, want dit United maakt geen kans op eindzege.

Lees meer