BELGA

Exclusief voor abonnees

Vijf knappe punten telt Club vandaag. En straks volgt nog een toetje, thuis tegen Atlético. Een galawedstrijd. Dat verdien je, als je zo presteert in Europa

Nou, nou Club Brugge. Eventjes het grote Borussia Dortmund neutraliseren. Met de speeldag krijgt deze Champions Leaguecampagne extra glans.

’t Was tegen zijn principes. Ivan Leko is een romanticus. Het liefst wil hij altijd en overal de bal. Maar op gezette tijdstippen – zoals in Atlético – halen de hersenen het van zijn hart. Moet de droom wijken voor rationaliteit. Club ging gisteravond rusten met 28 procent balbezit. Da’s ontiegelijk weinig. Wat niet wegneemt dat Vormer en co zich meer dan verdienstelijk presenteerden.

Tactisch gedisciplineerd, goed georganiseerd en verbeten in elk duel. Club streed met de middelen die het in deze setting heeft. Eén voor allen, allen voor één. Veel meer kan je tegen de autoritaire leider uit de Bundesliga niet verwachten. Vol in de aanval trekken, had gelijkgestaan aan zelfmoord plegen. Dortmund doet niets liever dan snel omschakelen – Leko had zijn huiswerk (andermaal) grondig gemaakt.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Forier

    Wat een wierook ! Je zou haast denken dat Keygnaert terug aan zet is.....

  • Steven Moreels

    het entertainment niveau van de match tegen Dortmund buiten beschouwing gelaten, zijn deze gesprokkelde puntjes broodnodig voor de Europese ranking, belangrijk voor de toekomst. Alle ploegen die volgend jaar Europees spelen hebben er dus baat bij. Of dit nu Europa league is of Champions league, ieder punt telt.

Lees meer