3 Virgil van Dijk neemt zijn trofee in ontvangst.
AP Virgil van Dijk neemt zijn trofee in ontvangst.

Virgil van Dijk krijgt prijs voor Speler van het Jaar

Tussen de loting voor de groepsfase van de Champions League reikte de UEFA traditiegetrouw enkele awards uit, die betrekking hebben op het vorige Champions League-seizoen. Verdediger Virgil van Dijk (Liverpool) schoot de hoofdvogel af. Hij werd verkozen tot Speler van het Jaar. De Nederlander kreeg ook de trofee als Beste Verdediger. Van Dijk en Liverpool wonnen vorig seizoen de Champions League door in de finale met 2-0 te winnen van Tottenham Hotspur.

Naast Van Dijk viel ook zijn Braziliaanse ploegmakker Alisson Becker in de prijzen als Beste Doelman. De Nederlander Frenkie de Jong, die in het tussenseizoen Ajax ruilde voor FC Barcelona, was de Beste Middenvelder en weinig verrassend werd Lionel Messi (FC Barcelona) verkozen tot Beste Aanvaller.

Eric Cantona tot slot kreeg de UEFA President's Award. Hij verbaasde het publiek vervolgens met een erg warrige speech, dat een gedicht bleek te zijn. Het publiek onderdrukte een voorzichtige glimlach.

3
REUTERS
3 Soccer Football - Champions League Group Stage draw - Grimaldi Forum, Monaco - August 29, 2019   Liverpool's Virgil van Dijk is presented with the UEFA Men’s Player of the Year award by President Aleksander Ceferin   REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS Soccer Football - Champions League Group Stage draw - Grimaldi Forum, Monaco - August 29, 2019 Liverpool's Virgil van Dijk is presented with the UEFA Men’s Player of the Year award by President Aleksander Ceferin REUTERS/Eric Gaillard

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer