4
AFP

Wat een blunder! Net bij zijn grote Europese debuut gaat Vandevoordt (17) op pijnlijke wijze de mist in

Het sprookje dat al snel een nachtmerrie werd. Maarten Vandevoordt kreeg van trainer Wolf opnieuw het vertrouwen in de Genkse goal, waardoor de 17-jarige meteen de jongste keeper ooit is in de Champions League. Een straffe statistiek, die evenwel voor altijd een negatieve bijklank zal hebben. Want na amper drie minuten ging Vandevoordt erg zwaar in de fout in het San Paolo. Op een terugspeelbal van Lucumi dacht de youngster even zijn meevoetballende kwaliteiten te tonen. Tegen Cercle Brugge het voorbije weekend ging dat geregeld perfect, vanavond een pak minder. Net op het allerhoogste toneel verslikte de keeper zich, met de aanstormende Mertens en Milik in de buurt. Die laatste profiteerde van de mislukte dribbel van Vandevoordt om simpel binnen te werken. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een pijnlijke start voor Genk, dat zo alweer achter de feiten aanliep. En het ging van kwaad naar erger: na 26 minuten stond de 2-0 op het bord en in minuut 38 veroorzaakte Vandevoordt een strafschopfout op Callejon. Net te laat op de bal. De Poolse spits Milik had zo een wel heel snelle hattrick op het bord. In de tweede helft maakte Mertens er met een panenka op penalty nog 4-0 van, zodat de avond van Vandevoordt er alles behalve vrolijker op werd.

LEES OOK. RC Genk verlaat Europees toneel met nieuwe pandoering en 1 op 18

4 Vandevoordt net te laat op de bal, Callejon gaat neer.
AFP Vandevoordt net te laat op de bal, Callejon gaat neer.
4 Milik heeft na 38 minuten een hattrick beet.
AFP Milik heeft na 38 minuten een hattrick beet.
4 Vandevoordt beleeft een Champions League-debuut om snel te vergeten.
BELGA Vandevoordt beleeft een Champions League-debuut om snel te vergeten.

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rob Hoek

    Wie gaat nou een 17 jarige pieper inzetten dan ben je toch niet goed. Je speelt tegen top der top professionals en dan zet je een kleuter in. Sorry hoor kan bij mij echt niet in. Je zet een keeper in die al jaren ervaring hebt. Wat een blamage zeg.

  • Hassan Zriouil

    Waarom schieten ze op die jonge knaap,de schuld ligt bij het bestuur geld incasseren van de uitgaande transfers en geen volwaardige doelman te kopen en je weet die jonge doelmannen hebben geen ervaring op hoogste niveau dan krijg je dit

Lees meer