4
BELGA
DKY
DKY
3
3
CLU
CLU
DKY
CLU

Wat een match! Club stap dichter bij Champions League na waanzinnige slotfase in Kiev: 3-3

Waanzin in Kiev. Na een onwaarschijnlijke slotfase, gekruid met drie goals en twee rode kaarten, zit Club Brugge in de play-offs van de Champions League. Twee thuisgoals, telkens bij de start van elke helft, deden een lang pover Club twijfelen en bibberen in een Oekraïense bakoven. Maar blauw-zwart sloeg telkens terug. Eerst via een machtige kopbal van Deli vlak voor de pauze, diep in de tweede helft via Vormer. Nadat beide ploegen rood geslikt hadden - voor Club was dat een erg lichte tweede gele kaart voor Tau. 

De mooie 2-2 van Vormer leek de goal van de kwalificatie, incluis Brugs feestje achter de goal. Tot Mechele nog pardoes in eigen goal werkte zodat het toch weer spannend werd. Openda -wat een invalbeurt nadat hij ook uitpakte met een assist- zorgde uiteindelijk voor de verlossing: 3-3. De laatste horde voor Club wordt het Oostenrijkse Linz. Als blauw-zwart het haalt, is het de eerste Belgische ploeg die zich via de voorrondes kwalificeert via het niet-kampioenenspoor voor de Champions League. Na een onvergetelijk avondje Dinamo.

4 Openda pakte uit met een assist en doelpunt. Wat een invalbeurt.
BELGA Openda pakte uit met een assist en doelpunt. Wat een invalbeurt.
4 Deli aan het feest.
Photo News Deli aan het feest.
4
Photo News

106 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • joannes Roderigas

    als men het over een waanzinnige ref spreekt ben ik akkoord, wat was hem belooft na Kiev zou gewonnen hebben? zou geen enkele wedstrijd meer mogen fluiten. was enkel een groot schandaal.

  • Wouter Van de Walle

    1ste helf was niet om aan te zien van Brugge, kon 3-0 geweest zijn aan de rust. Gelukkig waren ze efficiënt. Moet wel zeggen dat de scheidsrechter schandalige beslissingen nam die duidelijk in het nadeel van Brugge waren, daarom alleen al ben ik toch blij dat ze doorgaan

Lees meer