9
REUTERS

Wonderboy Mbappé gidst Monaco nu ook voorbij Dortmund (2-3)

Monaco heeft vanavond een uitstékende zaak gedaan met het oog op de halve finales van de Champions League. De Monegasken wonnen met 2-3 dankzij twee goals van wonderkind Kylian Mbappé en een owngoal van Bender. Dembélé en Kagawa deden toch nog wat terug voor de thuisploeg. 2-3 dus, er zijn wel lekkerdere uitgangsposities om mee naar Monaco af te reizen. Vraag dat maar aan Manchester City...

Borussia Dortmund blijft momenteel in de hoek zitten waar de klappen vallen. Waar afgelopen weekend de topper in de Bundesliga tegen Bayern nog zwaar verloren ging (4-1) en waar verdediger Bartra gisteren slachtoffer werd van een explosie op de spelersbus, bleek Monaco vanavond op de koop toe ook met 2-3 te sterk. Dat kwam mede door de sterke start van de Monegasken: Papastathopoulos, enkele weken geleden nog de kwelduivel van Romelu Lukaku in België-Griekenland vergreep zich aan Mbappé, maar Fabinho schoot het buitenkansje vanop de stip naast. Het bleek slechts uitstel, want enkele minuten nadien werkte diezelfde Mbappé de bal (weliswaar vanuit buitenspel) voorbij Dortmund-goalie Bürki en toen Bender zijn eigen doelman een tweede keer verschalkte, zag het er plots erg benard uit voor de Duitsers.

9
REUTERS

Dortmund-coach Tuchel moest er natuurlijk íets mee doen en hij bracht Sahin en Pulisic in de plaats van schlemiel Bender en Schmelzer. Dembélé verwittigde eerst een keer, maar toen hij nadien toch raak trof moest Monaco ineens massaal achteruit. De muur hield echter stand en Mbappé, wéér hij, schoot de 1-3 héérlijk voorbij Bürki. Pas 18 en dit seizoen al 21 goals: de cijfers van het Franse wonderkind beginnen stilaan toch te tellen. Shinji Kagawa maakte er nog 2-3 van en in het slot van de match miste Aubameyang nog een opgelegde kans, waardoor Monaco met een best comfortabele uitgangspositie naar de terugwedstrijd kan toeleven.

9
Photo News
9
REUTERS
9
REUTERS
9
Photo News
9
Photo News
9
EPA
9
REUTERS

Lees meer