Stanciu die Hanni kwam vervangen, volgens velen een vreemde wissel van Weiler.
Photo News Stanciu die Hanni kwam vervangen, volgens velen een vreemde wissel van Weiler.

"Anderlecht staat zes punten voor in play-off 1, dan ligt er toch geen rampscenario op tafel"

Ook onze huisanalist Marc Degryse keek met speciale aandacht naar Manchester United-Anderlecht. Degryse zag hoe Anderlecht zijn voet bij momenten zeker naast die van de 'Mancunians' kon zetten, maar ook dat er in de tweede helft toch al te veel aan de clash tegen Club Brugge werd gedacht.

"Anderlecht was in de eerste helft op zijn best en toonde dat het dan zijn voetje naast Manchester United kan zetten, maar de tweede helft werd er toch iets te veel gedacht aan zondag. De beginopstelling van René Weiler was logisch. Hij startte met zijn sterkste ploeg, met allemaal spelers die hun plaats verdienden. Als je op Man United speelt, kan je niet tegen die jongens zeggen: "Zondag is belangrijker". Je kan het ze niet ontzeggen om op Old Trafford te spelen."

"De tweede helft heeft Anderlecht wel afgezien. De vervangingen die Weiler doorvoerde, vond ik toch een beetje te veel richting de topper van zondag tegen Club. Het verschil tussen Stanciu en Hanni was groot. Er zijn nog zeven speeldagen te gaan in de play-offs en Anderlecht staat zes punten voor, dan ligt er toch geen rampscenario op tafel. Maar ik onthoud toch vooral dat Anderlecht zich heeft getoond, tegen een ploeg met meer kwaliteiten. In de verlengingen verloor het de fysieke strijd, maar het verliet Old Trafford met opgeheven hoofd."

Waarom Degryse de prestatie van Anderlecht toch verbluffend vindt? En hoe onze huisanalist de prestatie van het Brusselse middenveld evalueert? Lees het op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro!

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Georges Vande Velde

    De nivelering in het voetbal is duidelijk. Zonder de miljoenen kan niets. Met miljoenen kan ook niets. Spelers zijn mensen en met miljoenen maak je enkel robots of koop je titels en bekers.