2 Ook Salzburg-trainer Marco Rose zal vanavond kledij van ‘FC Salzburg’ dragen.
BELGA Ook Salzburg-trainer Marco Rose zal vanavond kledij van ‘FC Salzburg’ dragen.

‘Red Bull Salzburg’ heet in Europa League ‘FC Salzburg’ omdat UEFA geen merknamen duidelijk op shirts en in clubnamen wil

Geen ‘Red Bull Salzburg’, wél ‘FC Salzburg’ vanavond in het Jan Breydelstadion. De UEFA laat niet toe dat een merknaam duidelijk te zien is op de shirts of in de naam van een deelnemende club, waardoor de Oostenrijkse club zich in Europa moet aanpassen. Zo zal het logo op de shirts er anders uitzien en gaan zelfs de staf en medewerkers van de club getooid in kledij van ‘FC Salzburg’. Uitzonderingen zijn er wel voor clubs die al langer dan honderd jaar onder dezelfde naam spelen, zoals Bayer Leverkusen bijvoorbeeld. Dezelfde regel is van toepassing in Duitsland. Dit verklaart waarom RB Leipzig voluit ‘RasenBallsport’ heet, terwijl iedereen weet dat RB voor Red Bull staat. 

2 Marco Rose en Zlatko Junuzovic.
BELGA Marco Rose en Zlatko Junuzovic.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roland Deketelaere Slabbinck

    Geen merknamen duidelijk op shirts??? Ik zit hier naar de wedstrijd te kijken en "Red Bull" staat toch wel prominent op hun borst gedrukt hoor. Ook bij Club Brugge staat er gewoon "Daikin" op hun borst gedrukt, mijn inziens toch ook een merknaam. Vreemd.

Lees meer