6
BELGA

Antwerp krijgt forse boete voor tumult in Europa Leagueduel tegen AZ, Bolat geschorst voor drie Europese duels

46.250 euro boete, tribune 1 die deels gesloten blijft en Sinan Bolat die drie Europese duels op het strafbankje moet zitten. Antwerp kent haar sanctie voor het tumult in het thuisduel tegen AZ. 

Antwerp kent haar straf voor de ongeregeldheden in het Koning Boudewijnstadion in het Europa League-duel tegen AZ. De UEFA legt The Great Old een boete op van 46.250 euro. Daarenboven zullen er bij de volgende Europese thuiswedstrijd minstens 5.000 zitjes gesloten worden in Tribune 1 van de Bosuil - als het volgend seizoen wel voldoet aan de UEFA-normen. Het stamnummer één zal op die plek een spandoek met de woorden ‘#EqualGame’ moeten hangen. 

Bovendien krijgt Sinan Bolat een zware sanctie: de doelman wordt voor drie Europese duels geschorst omdat hij scheidsrechter Sidiropoulos belaagde. 

Antwerp werd door de UEFA officieel aangeklaagd voor het gooien van objecten, het gebruik van vuurwerk, expliciete spandoeken, geblokkeerde trappen, ordeverstoringen door de fans en onbehoorlijk gedrag van het team.

6
Photo News
6
Photo News
6
BELGA
6
BELGA
6
VI Images

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Van Laer

    Stuur de rekening maar door naar de scheids, hij is verantwoordelijk liet in het begin alles van AZ maar toe zodat Antwerp gefrustreerd raakte. Een goede scheids houdt de wedstrijd in de hand, niet door eenzijdig met kaarten te zwaaien.

  • Dirk Van der Weeën

    Ze zijn terug tekort gedaan daar op de parking,als je crapuul onder uw suporters hebt kan je zo een dingen verwachten.En dan moet je maar de rekening betalen,naar het gezegde "potje breek,potje betalen". Dat die met zijne plastieke kop maar zijn beugel opentrekt hij heeft er genoeg.Altijd en overal miserie met da ploegje.

Lees meer