2
BELGA

Bölöni met Antwerp voor eerste Europese wedstrijd in 22 jaar: “8-0 zal voldoende zijn"

Antwerp staat donderdagavond (19u30) in het Koning Boudewijnstadion voor zijn eerste Europese wedstrijd in 22 jaar. In de heenwedstrijd van de derde voorronde in de Europa League is het Tsjechische Viktoria Plzen de tegenstander.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Dit was onze droom”, zei Antwerp-coach Laszlo Bölöni tijdens het traditionele persmoment daags voor de wedstrijd. “Ik ben hier heel blij mee. Dit was ook de droom van de supporters, die ons altijd maar blijven steunen. Het is de vrucht van het talent van mijn spelers, hun inspanningen en de inspanningen van de club. Hier begint een nieuw avontuur voor ons.”

Bölöni beleefde in het verleden als speler en als coach Europese hoogdagen en heeft er zin in, zo bleek uit enkele kwinkslagen die de Roemeen gaf. “Wat ik over Plzen weet? Dat ze een goeie ploeg en lekker bier hebben”, grapte hij. “Dat weet ik al lang. Destijds in Roemenië konden we af en toe onder tafel wat Tsjechisch bier kopen en dat smaakte zo lekker, veel beter dan het bier dat we hadden in Roemenië. Hoeveel keer we moeten scoren voor een goeie uitgangspositie? Ik denk dat 8-0 wel voldoende zal zijn. Even serieus nu: dit is een goeie tegenstander, het zal heel wat moeilijker worden dan onze eerste twee wedstrijden in de Jupiler Pro League. Op Olympiakos verloor Viktoria met zware 4-0-cijfers, maar bij de rust was het wel nog 0-0.”

Die zes op zes in de competitie zorgt wel voor vertrouwen bij de Great Old, ook al moeten ze uitwijken naar Brussel. Bölöni wil niets aan het toeval overlaten en trainde twee dagen op rij in het nationale stadion. “Zoals altijd willen we van onze eigen sterkte uitgaan en dan kleine aanpassingen doen in functie van de tegenstander. Het blijft wel spijtig dat we niet in ons eigen stadion kunnen spelen, waar we ons thuis voelen. Deze verplaatsing is geen grote handicap, maar dit is toch niet ons stadion. Hopelijk zorgen onze fans voor veel sfeer.”

2 Dieumerci Mbokani.
BELGA Dieumerci Mbokani.

Mbokani: “Mijn job is doelpunten scoren”

Met vier doelpunten in twee wedstrijden schoot Dieumerci Mbokani dit seizoen stevig uit de startblokken. Heel Antwerp rekent donderdag nog maar eens op de spits, maar de Congolees blijft er rustig onder. “Het is gewoon mijn job om doelpunten te scoren”, vertelde hij in het Koning Boudewijnstadion. “Het belangrijkste verschil met vorig seizoen is dat ik nu de volledige voorbereiding heb meegemaakt, vorig jaar ben ik pas na zes of zeven speeldagen gekomen. Het was twee jaar geleden dat ik nog eens een volledige voorbereiding kon meemaken en nu voel ik me dan ook honderd procent. Ik ben in vorm en hoop die vorm tot het einde van het seizoen te houden.”

Eind vorig seizoen leek het nochtans dat de Congolees zijn laatste wedstrijd voor Antwerp gespeeld had. Dat verkondigde hij ook zelf na de laatste competitiewedstrijd. Een terugkeer naar Anderlecht leek in de maak, maar uiteindelijk bleef de prijsschutter toch op de Bosuil. “Ik wou zelf ook het liefst bij Antwerp blijven en met deze club Europees spelen”, bekende Mbokani. “Het klopt dat ik er even over heb moeten nadenken en ik heb er ook met de coach en Lucien (Luciano D’Onofrio, red) over gesproken. Intussen ken ik hier iedereen en ik wou dan ook gewoon blijven. De komst van Vincent Kompany naar Anderlecht had daar niks mee te maken.”

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • kevin de backer

    Veel geluk Antwerp!!ik supporter mee voor jullie.grts van nen buffalo

  • Kenneth Stevens

    Succes Antwerp! We staan achter jullie! Een FCB-fan

Lees meer