2
BELGA

Bölöni zag eenrichtingsverkeer bij de scheidsrechter: “Als er iets gebeurde, was het altijd in hun voordeel”

Zichtbaar terneergeslagen stond Antwerp-coach Laszlo Bölöni na de met 1-4 verloren wedstrijd tegen AZ de pers te woord in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. "De scheidsrechter zag alles maar in één richting", bekende de Roemeen.

"Bij die eerste fout van Mbokani weet ik niet of dat wel geel is, net zoals bij de eerste kaart voor Didier Lamkel Zé. Dan was er nog die actie van Alexis De Sart in de zestien waarvoor geen strafschop gegeven werd, al moet ik toegeven dat ik daarvan de beelden nog niet gezien heb. Als er iets gebeurde, was het altijd in hun voordeel. Dat beïnvloedde het hele wedstrijdverloop. Jammer, want we hadden ons hier zeker kunnen plaatsen. De gelijkmaker viel pas in de negentigste minuut, daarna hebben we het nog een tijdje volgehouden in de verlengingen. Iedereen op het terrein heeft alles gegeven."

Na de 1-4 van AZ kookten de potjes helemaal over, zowel op als naast het terrein, en moest de wedstrijd zelfs een tijdlang stilgelegd worden omdat een deel van de harde kern van The Great Old ermee dreigde het veld te bestormen. De Griekse ref vreesde voor de veiligheid van de spelers in die broeierige atmosfeer. "Je moet die fans ook begrijpen, ze zijn gefrustreerd. Uiteindelijk zijn ze niet het veld opgestormd. Ik ben de laatste die ons publiek zal beschuldigen. De kwalificatie had fantastisch geweest voor hen."

Uiteindelijk schoot Antwerp zichzelf in de voeten met de domme rode kaarten voor Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé, in een wedstrijd die het met elf tegen elf altijd gewonnen had. Dat brengt het totaal in de vier voorrondewedstrijden op vier, in de eerdere wedstrijden werden ook Abdoulaye Seck en Aurélio Buta al uitgesloten. "Buta, Seck en Lamkel Zé speelden nooit eerder Europees en moeten leren. Emoties mogen geen excuus zijn voor die uitsluitingen: het zijn allemaal profs en ze kennen de reglementen. Globaal gezien ben ik tevreden over onze campagne: we verliezen daarin geen enkele wedstrijd, enkel in de verlengingen.”

2
Photo News

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christiaan Mansfeld

    Is een heel wat beperktere uitspraak dan die van de man die op de tv werd geinterviewd. Zeer afgewogen en eerlijk. Nee, die scheidsrechter valt helemaal niets te verwijten. Geen discpline en kennis van regels, is daar niet de trainer voor?

  • Dave Janssens

    Elders zouden de mensen en media het kwasie onmenselijke en belachelijke onrecht aanklagen, hier gaan ze met z'n allen het al te strenge ijskonijn bijstaan. Figures, mij verbaasd het al lang niet meer. Wat een hopeloos gedoe zeg. Heeft er hier iemand in feite de match gezien of is er ook maar iemand die mij kan zeggen in welke minuut bvb de gelijkmaker geïncasseerd werd!?

Lees meer