11
BELGA
GNT
GNT
3
2
StE
StE

David loodst Gent naar zege tegen Saint-Étienne, al was het nog bibberen na monumentale blunder Kaminski

AA Gent is met een zege begonnen aan de Europa League. Tot minuut 75 was er geen vuiltje aan de lucht voor de Buffalo’s tegen Saint-Étienne. Maar met een pijnlijke blunder bracht Gent-doelman Thomas Kaminski de spanning terug in de match. De Fransen gingen in het slotkwartier vol op zoek naar de gelijkmaker, maar die vonden ze uiteindelijk niet meer: 3-2. Goudhaantje Jonathan David scoorde twee keer.

AA Gent bevestigde in de beginfase al het goede van de voorbije weken. Al in minuut 2 zette Yaremchuk op links zijn turbo aan en de 34-jarige Loïc Perrin voelde het overal kraken. De voorzet viel niet bij een ploegmaat, maar in de rebound was David er snel bij om de bal in doel te koppen. De Canadees heeft de gave om op de juiste plek te staan, zo bleek andermaal. En als dan ook nog eens de verstandhouding met de collega’s voorin opperbest is... Depoitre zette het Gentse goudhaantje met een heerlijk hakje op weg naar zijn (geweldige) tweede van de avond. De spits wiste zo de gelijkmaker van Khazri uit - ook die mocht er zijn.

Na de pauze nam Gent wat gas terug. Kaminski moest redding brengen op een vrijschop van Khazri, maar veel gevaarlijker werden ‘Les Verts’ niet. Net voorbij het uur kon Perrin de netten wel doen trillen, maar de verdediger deed dat aan de - voor de Fransen - verkeerde kant. Geen vuiltje aan de lucht voor Gent, maar een flagrante flater van Kaminski bracht daar verandering in. De bezoekers kwamen op 3-2 en gingen vol op zoek naar een puntje. Gent bibberde, maar hield -ondanks een bal op de paal van ex-Anderlecht-spits Beric- wel stand. In de andere match in groep I won Wolfsburg op eigen veld tegen Oleksandriya.

Bekijk ook: 35 Franse supporters opgepakt na match Gent-Saint-Étienne

11
AP
11
BELGA
11
BELGA
11
Photo News
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
Photo News

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Vriends

    Mooi doelpunt.

  • Erik Neyt

    Als speler weet men al heel vlug dat een bal terugspelen op een keeper mag,als de bal niet tussen de palen word gegeven!! dus eigenlijk is de speler zelf ook wel een beetje in de fout,maar het ziet er wel erg uit voor de doelman,moet ik toegeven.

Lees meer