BELGA

Exclusief voor abonnees

De Turkse nachtmerrie van Genk-doelman Vukovic: “Alles verkocht in Australië om dan te horen: ‘Keer maar terug’”

Noem het geen revanchegevoelens, maar Danny Vukovic (33) is vanavond gebrand op een sterke prestatie in Turkije. “Door die twee maanden Konyaspor raakte mijn carrière in het slop.”

Hij lacht als we er hem mee confronteren. “Moest je me daar echt aan herinneren?”, vraagt Danny Vukovic. De Australiër is de enige speler in de Genkse selectie met een Turkse link, zij het een kleine. Voor de 33-jarige Australiër is Racing Genk de eerste Europese club waarvoor hij uitkomt. Maar dat had ook anders kunnen lopen. In juni van 2011 maakt Vukovic de overstap van de Central Coast Mariners naar het Turkse Konyaspor. Twee maanden en geen enkele officiële wedstrijd later bleek zijn ondertekend contract nooit opgestuurd te zijn naar de Turkse voetbalbond.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer