4
ANP Pro Shots

Europese afgang voor Feyenoord in Slowakije, coach Van Bronckhorst "diep beschaamd"

Voor Feyenoord dreigt het Europese seizoen al in de derde voorronde van de Europa League te eindigen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst ging op het Slowaakse kunstgras van AS Trencin met liefst 4-0 onderuit.

Feyenoord leverde een echte wanprestatie tegen Trencin, een bescheiden club die in handen is van ex-Oranje-international Tscheu La Ling. Trencin kwam al na vijf minuten op voorsprong via Mance. De Kroatische spits was het eindstation van een aanval waarbij de defensie van Feyenoord helemaal uit elkaar werd gespeeld. Van Bronckhorst kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over St. Juste, Botteghin, Vilhena, Van Persie en Jørgensen. Het ontbreken van al die basiskrachten mocht echter geen excuus zijn voor het lamlendige optreden. Op alle fronten kwam Feyenoord tekort. Trencin liep via Mance en Elayo nog voor rust uit tot 3-0. Na de pauze werd het nog erger voor Feyenoord toen Mance zijn hattrick compleet maakte.

Coach Giovanni van Bronckhorst schaamde zich na afloop voor het optreden van zijn team. "We hebben dik en dik verdiend verloren", zei Van Bronckhorst. "We hadden eigenlijk zelfs nog meer doelpunten kunnen incasseren. Ik schaam me diep voor het vertoonde spel en de manier waarop we op het veld stonden. Vooraf hebben we het er over gehad: we zijn zelf onze grootste tegenstander. We hebben het onszelf echter wel heel moeilijk gemaakt om door te gaan. We hebben de goals cadeau gegeven. Niemand op het veld voelde aan wat de wedstrijd nodig had. Dat mag niet, ik heb hier ook geen woorden voor. Ik sta er versteld van. Het wordt nu heel moeilijk. We zullen allereerst heel anders op het veld moeten staan dan vandaag. Maar je hebt altijd kans, hoe moeilijk het ook is."

4
EPA
4
ANP Pro Shots
4
ANP Pro Shots

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven Moreels

    Ofwel laten ze de Europa League links liggen omdat de nationale competitie primeert, of anderzijds is er stevig gegokt op deze wedstrijd met onwaarschijnlijke uitslag. Een off- day ? Daar geloof ik niet in, tenzij de spelers niet gemotiveerd waren of verrast van de kwaliteiten van de tegenstander, dan is de Nederlandse competitie ook niet meer wat het geweest is, dat kan ook !!!

Lees meer