PHOTO_NEWS

Feyenoord laat El Ahmadi en Nelom thuis voor duel met Standard

Feyenoord-coach Fred Rutten laat Karim El Ahmadi en Miquel Nelom thuis voor de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Standard Luik. Beide basisspelers hebben al twee gele kaarten op zak en zijn bij een volgende boeking geschorst. Omdat Feyenoord zich al heeft verzekerd van een plek in de volgende ronde, kan Rutten het zich permitteren om middenvelder El Ahmadi en linksback Nelom morgen te sparen.

Joris Mathijsen reist vanwege een blessure ook niet mee naar Luik. Luke Wilkshire zit wel bij de groep van 20 spelers. De Australische rechtsback is hersteld van een hamstringblessure en kan tegen de Rouches zijn rentree maken.

Feyenoord is niet van plan om het morgenavond in de afsluitende groepswedstrijd in de Europa League tegen Standard rustig aan te doen. "Dat we al zijn geplaatst, wil niet zeggen dat we dit laatste duel anders benaderen. We nemen deze wedstrijd serieus", benadrukte trainer Fred Rutten vandaag op Sclessin. "Bovendien willen we graag groepswinnaar worden. Dat kan voordelen hebben bij de loting voor de volgende ronde."

Feyenoord heeft ook nog financiële belangen bij een overwinning in Luik. De eindzege in poule G levert de Rotterdamse club 200.000 euro op. Met een overwinning in Luik verzekert Feyenoord zich op eigen kracht van de poulezege. Bij een andere uitslag is de ploeg van Rutten afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Sevilla - HNK Rijeka.

In groep G is Standard met nog één speeldag te gaan al uitgeschakeld. Na vijf wedstrijden tellen de Rouches vier punten. Feyenoord (9 ptn) staat aan de leiding en is al zeker van een plaats in de volgende ronde. Sevilla (8) is tweede, voor Rijeka (7).

Lees meer