6
Photo News
ANT
ANT
1
4
AZ
AZ

Geen Europa League, twee rode kaarten én wangedrag supporters: Antwerp doet zichzelf de das om tegen AZ

Antwerp heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Europa League. ‘The Great Old’ liep in een knotsgekke partij na verlengingen tegen een 1-4-nederlaag aan. Antwerp viel met negen na rode kaarten voor Mbokani en een scorende antiheld Lamkel Zé. Aan het slot deden de supporters zich in negatieve zin opmerken.

Wat zag het er goed uit voor Antwerp. Ondanks een domme rode kaart van Dieumerci Mbokani in de eerste helft klom de ploeg van Laszlo Bölöni na 70 minuten op voorsprong. Een counter uit het boekje. Lamkel Zé kopte de 1-0 binnen. En net toen liep het mis. De Kameroener - sowieso al zo zot als een achterdeur - trok de piste van het Koning Boudewijnstadion op om te vieren met de fans. De ref kon niet anders dan rood trekken. De spits deed er nog een schepje bovenop door zijn truitje Messi-gewijs aan het stadion te presenteren. Domme acties, die Antwerp uiteindelijk de kwalificatie voor de Europa League kostte. 

‘The Great Old’ viel met negen tegen elf en dat gaf AZ nog uitgebreid de kans om tegen te scoren. Dame Fortuna leek aan de kant van Antwerp te staan, maar net voor affluiten viel de bal toch goed voor de Nederlanders. Stengs dwong verlengingen af. Antwerp was plots een vogel voor de kat en dat bleek. AZ scoorde nog drie keer. Het werd 1-4. Op de koop toe gingen de supporters zich nog eens misdragen. De match werd uiteindelijk toch uitgespeeld na 127 minuten. Gemiste kans voor Antwerp, want dit AZ was te pakken.

6
Photo News
6
BELGA
6
Photo News
6
Photo News
6
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefan Verstraeten

    dit zal gevolgen hebben voor het sezioen van antwerp en dat 2 spelers van antwerp zo hun ploeg in de steek laten

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    Toen waren ze nog met negen! Daar speel en knok je dan een gans seizoen voor en dan gebeurt dit!Denk dat Boloni de kleedkamer heeft afgebroken na de match.Volgens mij wordt Lamkel Ze niet meer opgesteld,want ook de club verliest hierdoor hopen geld.En Belgie een deel van zijn coefficient,maar dat is nog het minste.We zitten toch al met een regering in doodlopende zaken.

Lees meer