8
BELGA
GNK
GNK
2
0
MAL
MAL
GNK
MAL

Genk heeft geen kind aan Malmö: Trossard en Samatta met zevende EL-goal zorgen voor simpele zege

Racing Genk had op de eerste speeldag in de groepsfase van de Europa League niet de minste moeite met het Zweedse Malmö. Een monsterscore werd het niet, maar de 2-0 na goals van Trossard en Samatta was meer dan terecht. De Limburgers freewheelend naar een nieuwe triomf. In de andere match in groep I won het Turkse Besiktas thuis met 3-1 van het Noorse Sarpsborg 08. 

“Het gevaar komt bij de opponent van overal”, stelde coach Philippe Clement voor de partij. Daar was in de eerste helft bitterweinig van te merken. Genk nam de match meteen in handen, maar de viziers van Malinovskyi en Pozuelo stonden nog niet op scherp. 

Halverwege de eerste helft namen de Limburgers even wat gas terug, maar dat Malmö – mét Lasse Nielsen, Anders Christiansen (beiden ex-AA Gent) en Behrang Safari (ex-Anderlecht) tussen de krijtlijnen – geen kans in elkaar kreeg geknutseld sprak boekdelen. De 1-0 vlak voor rust kwam dan ook niet als een verrassing. Maehle zette zich door, Trossard prikte moederziel alleen eenvoudig binnen. Precies op schema aan de rust, dus.

8
BELGA

'Mister Europe'

De tweede helft had lange tijd weinig te bieden. Tot minuut 71. Pozuelo had moeite met een voorzet van Trossard, maar Samatta was wel attent. Randje buitenspel lukte hij de 2-0, de zevende Europese goal voor de Tanzaniaan dit seizoen. De Luminus Arena kraaide victorie, de stand veranderde niet meer.

In de andere match in groep I won Besiktas thuis met 3-1 van Sarpsborg 08. Donderdag 4 oktober gaat Genk op bezoek bij de Noren, Malmö ontvangt dan Besiktas. 

8
Photo News
8
BELGA
8
BELGA
8
Photo News
8
BELGA
8
BELGA

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Allard Emile

    Simpelweg de grote titelfavoriet!

  • Guido De Wolf

    Proficiat Genk,een streling voor het oog. Van een FCB supporter.

Lees meer