7
Photo News

Gentse feesten! Buffalo’s kloppen na knotsgek duel Viitorul met 6-3, maar laten na Roemenen helemaal uit te tellen

AA Gent heeft een serieuze stap richting de derde voorronde van de Europa League gezet. De Buffalo’s klopten Viitorul uit Roemenië met 6-3 in de Ghelamco Arena. Gent had de return in Roemenië zelfs overbodig kunnen maken, maar liet het team van Gheorghe Hagi van een 6-1-achterstand nog tot 6-3 terugkomen. Toch moeten de Buffalo’s het volgende week altijd probleemloos kunnen afmaken.

Amper vijf minuten ver in de partij mocht de Ghelamco Arena een eerste keer juichen. Vadis trapte een hoekschop naar de vrijstaande Asare in de eerste zone, de ex-kapitein liet zich niet pramen om via de Roemeense doelman Tordai de score te openen. Die Tordai hield David en Kubo van meer goals, maar was er op het kwartier toch aan voor de moeite. Odjidja stuurde Yaremchuk op links weg. Diens perfecte voorzet werd door David gemist, maar door Dejaegere aan de tweede paal netjes verzilverd. Een kogel van diezelfde Dejaegere stierf op de vuisten van de keeper. Dejaegere had door het vertrek van Esiti een basisplaats gekregen van Jess Thorup, die Owusu een rij lager op het middenveld posteerde.

Even gaf rechtsback Mladen de bezoekers hoop met een knal vanop 25 meter in de bovenhoek voorbij de verbouwereerde Kaminski. Nog voor de pauze hadden de Buffalo’s hun schaapjes helemaal op het droge. Kubo zette een dubbelpas op met Yaremchuk en haalde vanop 20 meter verwoestend uit. Het schot van de Japanner ketste via de linkerpaal in het rechterzijnet binnen. Na zijn tweede assist mocht Yaremchuk zelf scoren vanop elf meter, nadat hij door Jacob was onderuit gemaaid op weg naar doel. Voor de 5-1-ruststand zorgde opnieuw “Sushi Bomber” Yuya Kubo, nu op aangeven van David.

De pret leek niet op te kunnen toen David meteen na de kampwissel Yaremchuk op weg zette naar 6-1, maar de feestende “Armada Ganda” in de tribunes werd even stiller toen de Roemenen slag om slinger twee keer scoorden. Kaminski moest met een attente redding nog een vierde Roemeense goal voorkomen. Met een tactische omzetting naar een 3-5-2 herstelde Thorup het evenwicht. In de slotminuut kwam Odjidja nog dicht bij een zevende Gentse goal.

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
Photo News
7
BELGA
7
BELGA

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny buyse

    AA Gent zouden ze toch die Roemenen niet mogen onderschatten. 3-0 is voldoende voor die mannen. Precies Gentse feesten of ze hebben massaal hun valiezen gepakt aan de aantal reactie's te zien.

  • marion vermoet

    In de Belgische competitie is iedere club titelkandidaat!

Lees meer