4
RV/Belga

Heerlijk vluchtschot Emond, de combinerende Genkse klasse en flitsende Bakkali: Belgische clubs lieten fraaie treffers zien in Europa League

Renaud Emond joeg het leer met een rake volley fantastisch in doel. Racing Genk legde dan weer al combinerend een doelpunt om van te likkebaarden op de mat. De Belgische ploegen lieten heerlijke treffers zien in de Europa League. Ook Zakaria Bakkali pikte zijn graantje mee. Geniet u hieronder even mee.

Adembenemend mooi was ze, de Genkse goal tegen Besiktas in minuut 23. Een fenomenale aanval perfect uitgevoerd van A tot Z, van linksachter Uronen tot diepe spits Samatta. Je moet het zien om te geloven. Een doelpunt dat perfect weerspiegelt waar dit Racing Genk voor staat. Snel combinerend onder de druk vandaan voetballen mét een belangrijke rol voor de snelle flanken. Uronen speelde Malinovskyi aan, via Ndongala en Pozuelo ging het diep op de spurtende Maehle - wat een volume heeft die jongen -. De voorzet op Samatta was perfect en de Tanzaniaan fusilleerde Loris Karius in één tijd met zijn rechter. 25.000 dolgedraaide Turken in tien seconden het zwijgen opgelegd. 2-4 werd het voor de Limburgers.

(Lees hieronder verder)

Het deed wat denken aan het schitterende teamdoelpunt van Arsenal. In de Premier League - dus op een ander niveau - pakten de troepen van Emery afgelopen maandag tegen Leicester City uit met schitterend combinerend werk. Aubameyang was toen de afwerker van dienst.

(Lees hieronder verder)

Maar ook de fans van een heerlijk vluchtschot kwamen aan hun trekken. Daar zorgde Renaud Emond wel voor. Twee minuten waren we ver in de tweede helft wanneer de spits van Standard een hoge bal meteen op de slof nam. Het leer verdween heerlijk over doelman Sinitsin. Het doelpunt van Emond was niet alleen schitterend, het luidde ook de ommekeer van de Rouches tegen Krasnodar in. Uiteindelijk won Standard nog na een kopbaldoelpunt van Laifis in de extra tijd: 2-1. 

(Lees hieronder verder)

In het Astridpark viel ook wat moois te noteren. Zakaria Bakkali voelde zich in zijn sas en schudde net na de rust een flits uit zijn sloffen. Even naar binnen snijden en dan met een fraaie krul de verste hoek viseren. Het is het beproefde recept geworden van Leandro Trossard, nu deed Bakkali het met zijn linker. Ondanks zijn twee treffers bleef Anderlecht toch steken op een 2-2-gelijkspel.

Bekijk hieronder de eerste treffer van Bakkali:

4
BELGA
4
BELGA
4
BELGA

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Henk is de beste Belgische ploeg momenteel zowel in België als Europees ... Prachtig werk van Clement met zijn spelers De favoriet voor de titel

  • gert lans

    Ik gun het Genk zéker is de best voetballende ploeg en de énige die het verdienen om kampioen te worden ! Bij de énige échte ploegen waar er in dit artikel over gesproken is géén spraak van clubke ! Ja daar kan ik ook niet aan doen dat het niet de moeite is om het over de “prestaties” van clubke te hebben in Europa lachen ze zich krom !!!

Lees meer