2
Photo News

Meerdere Nigeriaanse voetbalfans gestorven tijdens Manchester United-Anderlecht

Tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Manchester United-Anderlecht van gisteravond zijn meerdere mensen om het leven gekomen in de Nigeriaanse stad Calabar. Volgens plaatselijke media zouden dertig mensen geëlektrocuteerd zijn terwijl ze naar de wedstrijd aan het kijken waren, al houdt de politie het voorlopig op zeven doden en elf anderen die in het ziekenhuis liggen.

Op Twitter condoleerde Manchester United de vrienden en families van de slachtoffers al met het verlies. "Onze gedachten gaan uit naar de United-fans die gisteren betrokken waren bij de tragedie in Calabar", klonk het. "We willen onze steun betuigen aan de vrienden en families van de slachtoffers."

Volgens de politie stierven de mensen doordat een elektrisch geladen kabel naar beneden viel. "Omstreeks 22 uur is de kabel bovenop een groepje mensen gevallen", doet politiewoordvoerster Irene Ugbo het verhaal. "De politie trof zeven levenloze lichamen aan en elf andere slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens Ugbo viel de kabel naar beneden nadat een transformator ontploft was. Elektrocutie's komen wel vaker voor in Nigeria, dat al decennia kampt met een energiecrisis. Tussen januari en oktober 2016 zouden volgens de 'Ibadan Electricity Distribution Company' ruim 100 mensen gestorven zijn door elektrocutie. Daarnaast raakte ook een zestigtal mensen zwaargewond.

2
EPA

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels