3
EPA

Mertens: "Ik wil bij Napoli blijven en een prijs pakken"

Dries Mertens startte afgelopen maandag in de partij tegen Sassuolo vanop de bank en wanneer hij dan toch mocht invallen pakte de Rode Duivel al na zes minuten rood. "Helaas, maar in die korte periode vond ik toch dat ik goed was invallen", vertelt Mertens op de persconferentie voor de wedstrijd tegen het Turkse Trabzonspor. Aan een vertrek bij Napoli wil hij ook nog niet denken.

De Leuvenaar viel afgelopen maandag gretig in, iets té hevig want na een tackle op Missiroli mocht onze landgenoot tegen Sassuolo al snel gaan douchen. "In die korte tijd heb ik het toch goed gedaan", vertelt Mertens. "Ik heb nog steeds het gevoel dat ik hier met het hele team nog kan groeien. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar ik sta altijd ter beschikking van het team. Ik zal altijd klaar staan voor de coach", laat de middenvelder zijn licht schijnen over zijn invallersrol.

Morgen zal de Belg wellicht wel starten in de Europa League voor de terugwedstrijd tegen Trabzonspor. "De heenwedstrijd was een goede partij van ons want we wonnen met 4-0. Die penaltymisser was een foutje van mij, maar als ik in de spiegel kijk kan ik nog steeds tegen mezelf zeggen dat ik goed aan het spelen ben."

Mertens ziet dan ook geen reden om de deur in Napels achter zich dicht te slaan. "Ik wil hier blijven en een prijs pakken met Napoli", klinkt het zelfverzekerd.

(Lees hieronder verder)

3
AFP

Een foto die is geplaatst door null (@) op

De winger laat dus zien dat hij nog steeds sterk in zijn schoenen staat en dat hij het allemaal niet aan zijn hart laat komen. Ook buiten de voetbalstadions mengt Mertens zich uiteraard nog onder de mensen. Dat is ook te zien in het bovenstaande filmpje dat Katrin Kerkhofs, de vriendin van Mertens, op haar Instagram postte. Op de beelden geeft de Rode Duivel goedgemutst een flinke fooi in een Napolitaans restaurant. En dat kunnen ze daar blijkbaar wel smaken.

3
AP

Lees meer